EUROLYGA 2023

Geriausias Lietuvos rankininkas Aidenas Malašinskas per savaitę iškovojo du titulus

Geriausiu 2016 metų Lietuvos rankininku išrinktas Aidenas Malašinskas per savaitę iškovojo du titulus.  Zaporižės „Motor“ klubui atstovaujantis įžaidėjas pirmadienį tapo Ukrainos čempionu, o sekmadienį džiaugėsi pergale Ukrainos taurės turnyre. 

 A.Malašinskas laimėjo Ukrainos taurę ir čempionatą.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Malašinskas laimėjo Ukrainos taurę ir čempionatą.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2017, 10:33 PM

Lemiamoje dvikovoje dėl šalies taurės „Motor“ įveikė nuolatinį varžovą Zaporižės ZTR klubą 31:21 (13:12). A.Malašinskas įmetė 9 įvarčius ir buvo rezultatyviausias finalo žaidėjas. 


Ukrainos lygoje „Motor“ laimėjo visas 28 rungtynes. Čempionų pranašumas prieš kitas komandas buvo daugiau nei aiškus – net 16 rungtynių laimėtos 20 įvarčių ar didesniu skirtumu. Antrą kartą Ukrainos čempionu tapęs A.Malašinskas šį sezoną žaidė 24 rungtynes ir įmetė 67 įvarčius. 


„Motor“ didesniu nei 20 įvarčių skirtumu dukart sutriuškino net ir antrąją vietą užėmusį ZTR klubą, kuris savo ruožtu žaisdamas su kitomis ekipomis neprarado nė vieno taško. 


Nacionalinėse varžybose keliomis galvomis varžovus pranokstančiam, penktą sezoną iš eilės auką iškovojusiam ir nuo 2014 metų gruodžio mėnesio 66 rungtynes iš eilės laimėjusiam „Motor“ klubui svarbiausias yra Čempionų lygos turnyras. Iš jo Zaporižės septynetas šį pavasarį iškrito pirmajame atkrintamųjų varžybų etape. „Motor“ nepavyko pasiekti aštuntfinalio ir pakartoti 2014 bei 2016 metų rezultato. 


Dėl prarastų pozicijų nusivylę klubo vadovai nusprendė imtis permainų ir sezonui dar nesibaigus paskelbė, kad po vasaros atostogų Ukrainos čempionus treniruos specialistas iš užsienio – 33 metų lenkas Patrikas Rombelis. Jis iki šiol dirbo „Kwidzyn“ klubo treneriu ir Lenkijos rinktinės trenerio padėjėju. 


P.Rombelis pakeis Mykolą Stepanecą, kuriam žinia apie atleidimą tapo nemalonia staigmena. „Apie naują trenerį man papasakojo žaidėjai, paskui perskaičiau Lenkijos žiniasklaidoje. O klubo vadovai man pranešė tik po kelių dienų, - stebėjosi M.Stepanecas. – Galiu pasidžiaugti nebent dėl to, kad nebuvau atleistas sezono viduryje“. 


Naujasis treneris Zaporižėje ras mažai pasikeitusią komandą. Dauguma „Motor“ rankininkų turi kitą sezoną galiosiančias sutartis, o tarp vilkėsiančių tą pačią aprangą bus ir A.Malašinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.