EUROLYGA 2023

Jonui Truchanovičiui nepavyko tapti Prancūzijos taurės laimėtoju

Lietuvos rankininkui Jonui Truchanovičiui nepavyko iškovoti pirmojo titulo atstovaujant „Montpellier“ klubui. Monpeljė rankininkai Paryžiaus „Bercy“ arenoje pralaimėjo Prancūzijos taurės finalo rungtynes „Nantes“ komandai 32:37. J.Truchanovičius įmetė 2 įvarčius. 

 J.Truchanovičius pelnė 2 įvarčius finale.<br> T.Bauro nuotr.
 J.Truchanovičius pelnė 2 įvarčius finale.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-28 22:39

 

„Montpellier“ dar aštuntfinalyje nugalėjo šiuo metu galingiausią Prancūzijos klubą Paryžiaus PSG, bet pastarosiomis savaitėmis susidūrė su didelėmis problemomis. Vienas po kito dėl traumų iš rikiuotės iškrito pagrindiniai žaidėjai Michaelis Guigou, vartininkas Vincent‘as Gerard‘as ir Mathieu Grebille‘is (jie tikriausiai negalės padėti ir Prancūzijos rinktinei, kuri birželio vidury žais Europos čempionato atrankos rungtynes su Lietuvos komanda), tad šalies taurės finale „Montpellier“ į kovą stojo gerokai išretėjusiomis gretomis. 
Monpeljė rankininkai pirmąjį kėlinį nuo varžovų atsiliko neženkliai, bet iškart po pertraukos Nanto komanda tvirtai perėmė iniciatyvą ir pirmą kartą iškovojo Prancūzijos taurę. Beje, pernai taurę laimėjo „Montpellier“. 

Prancūzijos lygoje „Montpellier“ beveik užsitikrino trečiąją vietą. Iki čempionato pabaigos liko dar du turai, bet ketvirtojoje pozicijoje esanti „St.Raphael“ komanda atsilieka 3 taškais, o Monpeljė rankininkai paskutiniąsias rungtynes žais su silpnais varžovais. 


J.Truchanovičius visą sezoną buvo vienas geriausių „Montpellier“ žaidėjų. Jis per 24 rungtynes įmetė 68 įvarčius ir komandoje pagal rezultatyvumą yra trečias. Be to, komandai ginantis svarbiausią poziciją užimantis J.Truchanovičius buvo dukart nubaustas raudona kortele ir 20 kartų pašalintas 2 min.


Lietuvio žaidimą įvertino ir Prancūzijos rankinio specialistai. Šią savaitę LNH paskelbė geriausių sezono žaidėjų rinkimus, o tarp trijų nominuotų kairiųjų pusiau kraštinių yra ir J.Truchanovičiaus pavardė. Jo konkurentai – geriausias 2011 ir 2015 metų pasaulio rankininkas danas Mikkelis Hansenas iš Paryžiaus PSG ir Jeremy Suty iš „Cesson“. 

 

Prancūzijos lygos aukso medalius jau užsitikrino čempiono vardą apgynęs Paryžiaus PSG klubas, vicečempionu tikrai taps „Nantes“ (PSG turi 48 taškus, „Nantes“ – 41, „Montpellier“ – 36, „St.Raphael“ – 33). 
PSG gaus vienintelį Prancūzijai skirtą kelialapį į Čempionų lygą. Tačiau „Nantes“ ir „Montpellier“ taip pat turi dideles galimybes patekti į svarbiausią žemyno turnyrą. Europos rankinio federacija (EHF) skiria kelis vardinius kvietimus, o tarp pagrindinių pretendentų juos gauti yra ir du Prancūzijos klubai.

Pernai „Nantes“ ir „Montpellier“ į Čempionų lygą taip pat pateko tik gavę vardinius kvietimus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.