EUROLYGA 2023

Garis Kasparovas paaiškino, kuo geras šachmatininkas skirias nuo tikro meistro

Garis Kasparovas pasaulyje žinomas ne kaip šachmatų genijus, bet ir aršus Vladimiro Putino kritikas. Tačiau pasaulyje nuaidėjus jo vardui nors kartą apie šachmatus girdėję žmonės linksi galva ir pritaria – 54 metų gyva šachmatų legenda praktiškai lygių sau neturi.

 G.Kasparovą pasaulis žino, kaip šachmatų genijų bei žmogaus teisių aktyvistą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Kasparovą pasaulis žino, kaip šachmatų genijų bei žmogaus teisių aktyvistą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2017, 4:00 PM

Bet kas skiria gerą šachmatininką nuo didžiojo? G.Kasparovas pateikė atsakymą.

„Kai atsiduri pačioje viršūnėje, bet sugebi sukurti naujas idėjas, atrasti kažką naujo, prisidėti prie poyčių, - „Business Insider“ sakė G.Kasparovas. - Kiekvienas pasaulio čempionas, kiekvienas garsus šachmatininkas sugebėjo atnešti kažką naujo į šį žaidimą. Tai – gebėjimas atrasti dar nematytų kelių. Tai daro didžiausius pokyčius.“

Šachmatininkai dažnai turi savo „arkliuką“ - vieni puikiai žaidžia žirgais, o kiti mėgsta reikalus tvarkyti bokštų pagalba. Tačiau patys didžiausi šachmatininkai privalo mokėti valdyti įvairiausias pozicijas.

„Labai stiprus žaidėjas gali sutvarkyti ir tiesiog žino, kaip suvaldyti tūkstančius pozicijų. Suprantu, kad tai – labai dielis skaičius. Bet tada atsiranda pasaulio čempionas, kuris gali padaryti dar daugiau. Kai auga skaičius, tai šachmatininką pakelia į naują lygį, - sakė G.Kasparovas. - Kai atsiduri pačioje viršūnėje, skirtumas tarp žaidėjų – minimalus, tačiau jis vis tiek egzistuoja. Tad yra keletas šachmatininkų, kurie niekada netapo pasaulio čempionais, tačiau priklauso tai pačiai kategorijai. Pavyzdžiui – Vasilijus Ivančiukas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę