EUROLYGA 2023

Šiaurės Šalių suaugusiųjų fechtavimo čempionate - iškovoti sidabro medaliai

Birželio 3–4 d. Malmėje (Švedija) vyko atviras tarptautinis Šiaurės Šalių suaugusiųjų fechtavimo čempionatas pritraukęs daugiau nei 200 sportininkų iš Švedijos, Danijos, Norvegijos, Suomijos, Austrijos, Lietuvos, Amerikos, Prancūzijos, Šveicarijos, Anglijos, Airijos, Vokietijos ir net Meksikos. Lietuvą atstovavo 10 sportininkų. 

 Lietuvos sportininkams turnyre sekėsi skirtingai.<br> Kauno fechtavimo klubo nuotr.
 Lietuvos sportininkams turnyre sekėsi skirtingai.<br> Kauno fechtavimo klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2017, 9:54 AM

Pirmąją dieną vyko vyrų ir moterų asmeninės varžybos. Vyrų grupėje geriausiai sekėsi Javgenijui Stalmakovui ir Edgarui Dvariškiui, kurie atitinkamai užėmė aukštas, 12 ir 13 vietas. Tomas Krasikovas iškovojo 18 vietą,  Viktoras Salėtis – 37 vietą, o Justinas Katkus 113 vietą iš 146 dalyvių. Moterų grupėje geriausiai sekėsi Viktei Ažukaitei (10 vieta) ir Akvilei Katkovaitei (14 vieta), kurias dėl patekimo į geriausiųjų 8 sustabdė Švedijos fechtuotojos. Paulina Bajorūnaitė ir Agnė Švelnienė, neperžengė šešioliktuko barjero ir atitinkamai užėmė 19 ir 26 vietas. Rūta Latinytė nusileido Švedijos fechtuotojai ir nepateko į 32. Iš viso dalyvavo 64 fechtuotojos. 

Antrąją dieną vyko vyrų ir moterų komandinės varžybos. Vyrų grupėje dalyvavo net 32 komandos. Bendra Lietuvos ir Norvegijos komanda (E. Dvariškis, T. Krasikovas, S. Eeg, A. Tumidajewicz) buvo sustabdyta tik dėl patekimo į pusfinalį ir galutinėje įskaitoje iškovojo aukštą 7 vietą. Gintarinės špagos fechtuotojų komanda (J. Stalmakov, V. Salėtis, J. Katkus) nepateko į geriausiųjų komandų aštunfinalį ir galutinėje įskaitoje užėmė 12 vietą. Moterų grupėje puikiai sekėsi Gaja – Dvikova komandai (V. Ažukaitė, A. Švelnienė, A. Katkovaitė, P. Bajorūnaitė), kurios iki pat finalo keliavo be pralaimėjimų. Tačiau, atkaklioje finalinėje kovoje Lietuvos komanda nusileido Švedijos fechtuotojų komandai ir iškovojo sidabro medalius. Lietuvos moterų komandai tokį rezultatą pasiekti pavyko antrą kartą, sidabras buvo laimėtas ir 2015 m. vykusiose varžybose. 

Šiaurės šalių čempionatas buvo kontrolinės varžybos prieš startą Europos čempionate, į kurį Lietuvos fechtuotojų delegacija (V. Ažukaitė, P. Bajorūnaitė, A. Katkovaitė, E. Dvariškis, T. Krasikovas, T. Makarovas ir V. Petraitis) išvyksta jau kitą savaitę.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.