EUROLYGA 2023

Prestižinėse užsienio lenktynėse – Lietuvos savininkų žirgų pergalės

Lygiosios žirgų lenktynės – aristokratiška sporto šaka, turinti gilias tradicijas ir į žymius hipodromus sutraukianti tūkstančius žiūrovų. Šiuo metu mūsų šalyje turime apie 50 grynakraujų jojamųjų veislės žirgų ir, nors profesionaliam sportui tinkamų žirgų rinka dar tik auga, šio sporto profesionalai nesnaudžia ir jau žengia į tarptautinius vandenis.

 Varžybų akimirka.
 Varžybų akimirka.
 Varžybų akimirka.
 Varžybų akimirka.
 Varžybų akimirka.
 Varžybų akimirka.
 Varžybų akimirka.
 Varžybų akimirka.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 3, 2017, 5:13 PM

Liepos 2-ąją Tor Sluzeviec Hipodrome Lenkijoje vyko svarbiausios metų lenktynės – Lenkijos derbis. Laimėti šį prestižinį 2400 metrų distancijos trofėjų yra kiekvieno lenktyninių žirgų augintojo svajonė. 

Derbyje dalyvavo 17 puikius rezultatus šį sezoną pademonstravusių žirgų. Tarp jų -  net du priklausantys žirgynui Šiauliuose „Žirgo Startas”. Vienu iš sezono lyderių Lenkijos žiniasklaidoje tituluojamas Velnelis (Airija) ir Largo Forte (Didžioji Britanija) padovanojo Lietuvai įspūdingą pasirodymą, užimdami antrąją bei ketvirtąją vietas.

„Važiuodami į lenktynes labai jaudinomės. Nors oro sąlygos visiems buvo vienodos, tačiau šį kartą mums jos buvo nepalankios. Velnelis – sauso tako bėgikas, todėl po liūčių savaitės minkštame bėgimo take jam lenktyniauti buvo labai sunku. O kitiems taii tai buvo pranašumas. Mes stengėmės atsiplėšti nuo pagrindinio priešininko Bush Brave, kuris pasižymi itin stipriu spurtu finišo tiesiojoje. Tačiau minkštas takas nuvargino Velnelį ir jam nepavyko atitrūkti tiek, kad užsitikrintų pergalę. 600 metrų finišo tiesioji buvo palankesnė mūsų pagrindiniam varžovui“, - komentavo Lietuvos žirgų lenktynių asociacijos prezidentė Evelina Kolbasnik.

Prieš pora savaičių Lenkijoje Tor Sluzeviec hipodrome vykusiose lenktynėse, kurios buvo tarsi pasiruošimas šio savaitgalio derbiui, A kategorijos 2200 metrų bėgime Lietuvos savininkų žirgai taip pat pademonstravo puikų pasiruošimą. 
Velnelis iškovojo pirmąją vietą, aplenkdamas Bush Brave. Šį sezoną abu žirgai dar kartą susitiks Lenkijoje, kur galbūt Velneliui ir vėl nusišypsos sėkmė.

„Lenkija turi šimtametes žirgų lenktynių tradicijas, kur galime išties išbandyti savo jėgas, prieš dalyvaudami kitų šalių lenktynėse“ – komentavo iš Derbio sugrįžusi Evelina Kolbasnik, - Jau pernai džiaugėmės prizinėmis vietomis. Nepaisant puikių rezultatų, šiek tiek apmaudu, kad Derbio laimėti nepavyko, nes Velnelis išties buvo laikomas vienu iš lenktynių favoritų.“
Šiuo metu Lenkijos lenktyninių žirgų registre yra užregistruoti šeši lietuviams priklausantys žirgai, Du iš jų lenktyniaja aukščiausios kategorijos bėgimuose, vienas vidutinės klasės, kiti trys dar tik laukia savo karjeros pradžios antrojoje lenktynių sezono pusėje. 

Vidurio Lietuvoje įsikūrusiame Raseinių hipodrome taip pat vyksta pasaulinius standartus atitinkančios Lygiosios žirgų lenktynės. Hipodromas stebina svečius modernumu, nes tai vienintelis tokio lygio hipodromas visame Pabaltijyje. Lenktynių sezonas Lietuvoje, kaip ir pasaulyje, dar tik įsibėgėjo ir kovos darosi vis įspūdingesnės, todėl visi, mėgstantys greitį ir azartą, dar turi progą pasigrožėti šiuo karališku sportu. 

Kitos lenktynės jau Liepos 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.