EUROLYGA 2023

Vilnius atsisveikino su Lazdynų baseinu - išleido vandenį, pasiruošta griovimui

Vilniečiai trečiadienio vakarą buvo pakviesti paskutinį kartą apsilankyti Lazdynų baseine, kurio vietoje jau po pusantrų metų bus atidarytas naujas daugiafunkcis sveikatinimo centras su dviem – 50 ir 25 metrų – plaukimo baseinais.  Susirinkusiųjų Lazdynų baseine laukė ekskursija po  baseino patalpas, vyko diskusija apie naująjį daugiafunkcį centrą ir simbolinis vandens išleidimas iš senojo baseino.

Daugiau nuotraukų (37)

Lrytas.lt

Jul 5, 2017, 8:26 PM, atnaujinta Jul 5, 2017, 9:10 PM

„Šiandien iš tiesų verčiame naują Vilniaus istorijos lapą. Tai – nauja pradžia tiek miestui, tiek plaukimo bendruomenei, tiek ateities kartoms. Netrukus bus pradėti senojo baseino pastato griovimo darbai ir, kaip planuojama, po 18 mėnesių galėsime džiaugtis nauju, moderniu, tarptautinius standartus atitinkančiu bei ne tik sportininkams, bet ir plaukimo entuziastams, vaikų treniruotėms pritaikytu baseinu. Vienas pagrindinių šio daugiafunkcio centro tikslų, atsižvelgus į šiai dienai turimą skaudžią nelaimių statistiką, didinti mokymosi plaukti prieinamumą bei skatinti sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą. Manau, naujajame Lazdynų daugiafunkciame centre tam bus visos sąlygos“, – sakė mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.  

Vicemeras L. Kvedaravičiaus teigimu, kol vyks naujojo Lazdynų daugiafunkcio centro statybos, vilniečiai neliks be baseino alternatyvos.    Plaukikai treniruosis 25 metrų 4 takų Žirmūnų baseine, kuris nuo rudes ilgina darbo laiką ir veiks visas 7 dienas per savaitę, vilniečiai taip pat bus laukiami 25 m. baseine „Olimpinė pradžia“ Skroblų g., 25 m. sporto klubo „Fitus“ baseine (Bieliūno g. 1), Lietuvos vaikų ir jaunimo centro baseine, sporto klubo Impuls baseinuose L. Asanavičiūtės g. ir Trinapolio g. Dalis vaikų bei paauglių bus vežiojami į Elektrėnus, turinčius 50 m. ilgio baseiną. Esant poreikiui, plaukikai galės naudotis ir Širvintuose bei Šalčininkuose esančiais baseinais.

Vilniaus miesto savivaldybės Sporto skyrius užtikrins plaukikų vežimą į kituose miestuose esančius baseinus, visos treniruotės taip pat bus apmokomos iš miesto biudžeto lėšų.

Legendinis sostinės baseinas, kuriame per beveik keturis dešimtmečius užaugo ne vienas žymus mūsų šalies sportininkas, įvyko daugybė varžybų ir dar daugiau treniruočių, šįvakar atvėrė duris paskutinį kartą ir subūrė daug vilniečių, panorusių ateiti  atsisveikinti su pamėgtu baseinu. Simboliškai  išleistas vanduo, netrukus prasidės ir senojo pastato griovimo darbai.

Šioje vietoje per pusantrų – dvejus metus bus pastatytas naujas, tarptautinės plaukimo federacijos reikalavimus atitinkantis daugiafunkcis sveikatinimo centras, kurio statybos kainuos apie 21,8 mln. eurų. Naujas baseinas Vilniuje nebuvo statomas jau tris dešimtis metų.

Tarptautinės plaukimo federacijos reikalavimus atitinkančiame Lazdynų daugiafunkciame sveikatinimo centre suplanuoti vieni moderniausių Baltijos šalyse  –  50 ir 25 metrų plaukimo baseinai. Aštuonių takelių 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų – ir šuoliams į vandenį. Reguliuojamas baseino gylis suteiks galimybę centre treniruotis visiems norintiems: vandens pramogų mėgėjams, sportininkams, senjorams, vaikams, mamytėms su mažyliais, neįgaliesiems. Komplekse veiks ne tik baseinų kompleksas, bet ir treniruočių salės, sveikatinimo centrai, pirčių zonos. Šalia plaukimo baseinų bus įrengtos 1 000 ir 200 sėdimų vietų dydžio tribūnos žiūrovams. Centre bus įrengti šiuolaikiški persirengimo kambariai, pagalbinės patalpos kitoms sporto šakoms, modernūs dušai, keletą šimtų vietų tribūnos, automobilių stovėjimo aikštelė.

Naująjį daugiafunkcį statys konkursą laimėjusi ūkio subjektų grupė: UAB „Irdaiva“, UAB „Axis Power“, UAB Mitnija“, UAB „HCS Baltija“, AB „Montuotojas“.

Lazdynų baseinas bus statomas pagal UAB „Infes“, „Slangen+Koenis International B.V.“, UAB „Cloud Architektai“, UAB „Sweco Lietuva“ parengtą architektūrinį projektą.

Daugiafunkcio Lazdynų sveikatinimo centro operatoriui atrinkti planuojama skelbti Koncesijos konkursą. Operatorius turės pasirūpinti patalpų apdailos darbais, teritorijos priežiūra, valdys ir administruos centrą, teiks paslaugas ir užsiims komercine veikla daugiafunkciame centre.

Bendra projekto vertė – 21,8 mln. eurų. Iš jų – 11,6 mln. eurų – ES ir valstybės biudžeto, 1,2 mln. eurų – savivaldybės ir likusi suma – 9 mln. eurų – valstybės investicijų programos lėšos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.