EUROLYGA 2023

Usainui Boltui atsirado pamaina? Jaunuolio iš Zambijos rezultatai – stulbinantys

Visas pasaulis puikiai mena ir dar ilgai prisimins legendinio Jamaikos sprinterio Usaino Bolto pasirodymus, kurie tapdavo tikrų tikriausia lengvosios atletikos čempionatų puošmena.

 Jaunuolis iš Zambijos sparčiai veržiasi į greičiausių bėgikų elitą<br> Lrytas.lt montažas
 Jaunuolis iš Zambijos sparčiai veržiasi į greičiausių bėgikų elitą<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2017, 5:13 PM, atnaujinta Jul 6, 2017, 5:19 PM

Devynis aukso medalius olimpinėse žaidynėse ir penkis pasaulio čempionate iškovojęs lengvaatletis žada pasitraukti į užtarnautą poilsį po rugpjūtį įvyksiančių pasaulio lengvosios atletikos varžybų Londone.

Dabar ypatingai daug svarstoma, ar dar kada nors sporto gerbėjai išvys tokias greičio savybes turintį atletą. Tačiau panašu, jog labai ilgai laukti nereikės – auga nauja karta, kuri jau demonstruoja išskirtinius rezultatus.

Galbūt dar ne kiekvienas pastebėjo, tačiau vienoje Afrikos valstybių – Zambijoje auga itin talentingas jaunuolis Sydney Siame. Nors šiam lengvaatlečiui dar tik devyniolika, šį sezoną jo pademonstruotas asmeninis rezultatas (9.87) šimto metrų bėgime yra antras tarp visų geriausių pasaulio sprinterių ir atsilieka tik nuo amerikeičio Justine'o Colemano (9.82).

Po puikaus pasirodymo, kai jaunuolis balandžio mėnesį Zambijos sostinėje Lusakoje vykusiose varžybose užfiksavo antrąjį sezono rezultatą pasaulyje, jis buvo iškart pramintas Usaino Bolto įpėdiniu.

S.Siame apie save pasauliui pranešė dar  2014-aisiais, kuomet jaunimo olimpinėse žaidynėse šimto metrų bėgimo rungtyje laimėjo auksą, o jo laikas jau tuomet atrodė gana solidžiai (10.56). 

Zambijos atstovas jau užsitikrino vietą rugpjūčio mėnesį vyksiančiose pasaulio lengvosios atletikos varžybose Londone. Tai bus jau antras kartas, kai jaunuolis varžosi tokio lygio renginyje. Pasaulio čempionate S.Siame debiutavo 2015-aisiais Pekine, tuomet atletas dalyvavo 200 metrų bėgime, tačiau liko tik 45-as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.