EUROLYGA 2023

Tarptautinis olimpinis komitetas nusprendė, kur vyks 2024 ir 2028 olimpiados

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) per Lozanoje vykusią šios organizacijos sesiją nutarė, kad 2024-ųjų ir 2028 metų vasaros olimpinės žaidynės vyks  Paryžiuje ir Los Andžele, praneša Reuters.

Los Andželo meras Ericas Garcetti, IOC prezidentas Thomas Bachas ir Paryžiaus merė Anne Hidalgo triumfuoja - jau aiškios naujos olimpinės sostinės.
Los Andželo meras Ericas Garcetti, IOC prezidentas Thomas Bachas ir Paryžiaus merė Anne Hidalgo triumfuoja - jau aiškios naujos olimpinės sostinės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-11 20:37, atnaujinta 2017-07-12 07:24

Anksčiau be šių miestų surengti 2024-ų žaidynes pretendavo Hamburgas (Vokietija), Budapeštas (Vengrija) ir Roma (Italija). 

Bet galiausiai kovoje liko tik Los Andželas ir Paryžius

Per sesija antradienį buvo pasiūlyta skirti olimpiadas šiems miestams ir visi pritarė – rugsėjo mėnesį Peru sostinėje Limoje vyksiančioj IOC asamblėjoje bus tik patvirtinta, koks miestas kuriais metais taps olimpinių žaidynių sostine.

Tikimasi, kad ten pavyks jiems susitarti, nors abu labiau norėtų
rengti 2024 metų žaidynes. 

Paryžius pastarąjį kartą olimpiadą rengė tik 1924-siais, tad manoma, jog būtent Prancūzijos sostinei bus leista rengti žaidynes po šimto metų.

Tuo tarpu Los Andželas svarbiausią ketverių metų sporto renginį organizavo 1984-siais, tačiau tuomet nebuvo dalies postsovietinių valstybių, kurios boikotavo olimpiadą kaip atsakas už Maskvos žaidynių boikotą.

Po trejų metų vasaros žaidynės bus rengiamos Japonijos sostinėje Tokijuje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.