EUROLYGA 2023

V. Gedvilo tikslas – ne tik pažaisti golfą, bet ir supažindinti parlamentarus su Lietuva

Lietuvos golfas gali pasidžiaugti istoriniu įvykiu. Mūsų šalyje pirmą kartą vyksta kasmetinis Europos parlamentarų turnyras į kurį sugūžėjo daugiau nei šimtas dalyvių iš trylikos Europos valstybių.

 V.Gedvilas parlamentarus nori geriau supažindinti ir su pačia Lietuva<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Gedvilas parlamentarus nori geriau supažindinti ir su pačia Lietuva<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Zmitrevičius

Jul 11, 2017, 2:07 PM, atnaujinta Jul 11, 2017, 2:50 PM

Jau ketvirtus metus šiame turnyre Lietuvos garbę stoja ginti buvęs Seimo narys Vydas Gedvilas. Jis gali pasigirti ir laimėjimais: praėjusiais metais komandinėse varžybose Airijoje iškovojo antrąją, o prieš dvejus metus Šveicarijoje individualiose varžybose užėmė trečiąją vietą.  

V.Gedvilas džiaugiasi, kad toks turnyras užsuko ir į Lietuvą, o vienu iš pagrindinių organizacinių tikslų jis įvardijo šalies vardo reklamavimą ir golfo puoselėjimą Lietuvoje.

Politikas džiaugiasi, kad simbolinį smūgį atlikti buvo pakviestas prezidentas Valdas Adamkus bei pastebi, kad golfo populiarumas Lietuvoje auga.

– Kokia šio turnyro struktūra?,  – žurnalistai paklausė V.Gedvilo.

– Toks turnyras Lietuvoje vyksta pirmą kartą. Dalyvauja trylika Europos valstybių. Susirinko gausus būrys žaidėjų. Vyks ir komandinės ir individualios varžybos. Kiekvienas atstovaujame savo šalį, geriausi rezultatai bus skaičiuojami ir tada nustatomi nugalėtojai.

– Ar organizuojant turnyrą buvo iškelti tam tikri tikslai?

– Pagrindinis tikslas yra, kad atvyktų kuo daugiau svečių iš užsienio. Stengiamės, kad galėtume pareklamuoti Lietuvą ir norime supažindinti svečius su ja įvairiais būdais. Šiandien vakare įvyks tautinis vakaras. Pristatysime tautinę muziką, šokius. Daugelis svečių Lietuvoje apsialnkė pirmą kartą ir jau yra sužavėti šiais laukais, viešbučiu, priėmimu. Manau, kad visi jie dar ne kartą atvyks į Lietuvą.

– Galbūt pastebite golfo augimą Lietuvoje?

– Žinoma. Golfo turistų skaičius šiais metais Lietuvoje išaugo net 25 procentais, į mūsų šalį atvyksta apie penkiolika tūkstančių golfo turistų. Tokiu būdu ir valstybės biudžetas šiek tiek pasipildo. Tradicijos tęsiasi, gaila tik, kad šį kartą iš Estijos vos vienas žaidėjas, o Latvijos visai nėra. Tačiau galima pasidžiaugti, kad žaidynių geografija didėja.

– Kiek metų dalyvaujate šiame turnyre?

– Man tai yra jau ketivrtas turnyras. Šveicarijoje prieš du metus pasisekė laimėti trečiąją vietą individualiose, o praėjusiais metais antrąją komandinėse varžybose.

– Laikas pirmai vietai?

– Sunku pasakyti. Kol kas per daug stiprių žaidėjų yra (šypsosi).

– Kodėl simbolinį smūgį atlikti buvo pasikviestas prezidentas Valdas Adamkus?

– V. Adamkus yra vienas iš pirmųjų žmonių ėmęsis iniciatyvos kurti golfą Lietuvoje. Jis buvo vienas iš asmenų, kurie suprojektavo pirmąjį devynių duobučių aikštyną Lietuvoje. Jis yra labai svarbus asmuo visam Lietuvos golfui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.