EUROLYGA 2023

Mindaugui Biliui Londone apmaudžiai išsprūdo medalis

Mindaugas Bilius turėjo šansą iškovoti pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionato medalį disko metimo (F37) rungtyje , tačiau paskutinę akimirką bronzą nugvelbė Australijos atletas.

 M.Bilius.<br> LPOK nuotr.
 M.Bilius.<br> LPOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2017, 4:36 PM

Parolimpinio šios rungties vicečempiono M. Biliaus mestas diskas nuskriejo 51 metrą 95 centimetrus. Australas Guy Henly paskutiniu bandymu įrankį nuskraidino 53 metrus 59 centimetrus, pakilo į antrą vietą ir nustūmė lietuvį į ketvirtą poziciją. M. Biliui paskutiniu bandymu sugrįžti į prizininkų trejetuką nepavyko, jis užėmė ketvirtą vietą.

„Aišku, kad apmaudu. Kita vertus, sporte būna visko. Yra kaip yra. Ant australo nepykstu. Tada jis turėtų pykti ant manęs, kad aš jį „apmečiau“ parolimpiadoje. Mes visi esame draugiški. Tiesiog žinosiu, kur reikia daugiau įdėti pastangų ir jėgų treniruotėse. Matysime, ką reikia tobulinti. Dabar jau aiškiau yra“, – sakė Deimanto Jusio auklėtinis.

Anot M. Biliaus, jį kiek nustebino silpnokas čempionu tapusio uzbeko Chusnidino Norbekovo pasirodymas – 54 metrai 73 centimetrai. Uzbekui priklausantis pasaulio rekordas yra 59 metrai 75 centimetrai.

„Visų rezultatai žemesni. Bet čia yra tendencinga, nes po parolimpinių žaidynių, pasaulio ir Europos čempionatuose, visi sportininkai atsigaudinėja. Tai nėra tas lygis kaip prieš parolimpinės žaidynes. Taip ir turėjo būti. Bet galvojau, jog uzbekas toliau numes. Nustebino iš tikrųjų. Mano toks rezultatas per treniruotes būna. Bet varžybos yra varžybos“, – sakė M. Bilius.

Kitas lietuvis Donatas Dundzys diską numetė 45 metrus 5 centimetrus ir savo pasirodymu liko patenkintas, nes pasiekė asmeninį rekordą ir užėmė 6 vietą tarp 12 sportininkų.

„Žinoma, esu patenkintas. Pagerinau asmeninį rezultatą. Šiandien puikiai jaučiausi. Norėjosi dar geresnio rezultato. Kas jį lėmė? Pasiruošimas. Pasaulio čempionatui kartu su Mindaugu Biliumi ruošėmės Palangoje. Yra dėl ko stengtis. Reikės pavaduoti Mindaugą, kai jis baigs sportuoti. Ir mėginsiu pagerinti Mindaugo Biliaus rezultatus. Kada nors“, – ambicijų neslėpė D. Dundzys.

Šeštadienį Londono olimpiniame stadione varžėsi ir Ramūnas Verbavičius, ieties metimo rungtyje (F55) užėmęs penktą vietą. Nors lietuvis pagerino oficialų asmeninį rekordą (27 metrai 43 centimetrai), bet pasirodymu buvo nusivylęs.

„Pasirodžiau prastokai. Nemečiau pagal savo galimybes ir likau penktas. Jeigu būčiau parodęs, ką iš tikro galiu, medalis būtų kišenėje. O dabar eilinį kartą ketvirtas – penktas. Oficialiai pagerinau asmeninį rezultatą 20 centimetrų. Bet prieš išvykstant į pasaulio čempionatą treniruotėse ietį mėčiau metru ar dviem toliau. Tikėjausi, kad ir čia tiek pat numesiu. Nepavyko. Nusivyliau. Bet nieko, ruošimės toliau“, – sakė R. Verbavičius.

Pasaulio čempionu šioje rungtyje tapo serbas Milošas Zaričius, ietį numetęs 30 metrų 83 centimetrus ir pasiekęs geriausią šio sezono rezultatą planetoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.