EUROLYGA 2023

Užsienio žirgų lenktynėse lietuviams toliau šypsosi sėkmė

Lietuvos vardas ir toliau garsinamas lenkų "Tor Sluzeviec" hipodrome vykstančiose žirgų lenktynėse – 2000 metrų aukščiausios A kategorijos grupiniame bėgime, vykusiame sekmadienį, nugalėjo lietuviams priklausantis trimetis eržilas Velnelis (IRE), iškovodamas net 33 000 zlotų prizą.

 Žirgas Velnelis garbingai pasirodė Lenkijoje
 Žirgas Velnelis garbingai pasirodė Lenkijoje
 Žirgas Velnelis garbingai pasirodė Lenkijoje
 Žirgas Velnelis garbingai pasirodė Lenkijoje
 Žirgas Velnelis garbingai pasirodė Lenkijoje
 Žirgas Velnelis garbingai pasirodė Lenkijoje
 Žirgas Velnelis garbingai pasirodė Lenkijoje
 Žirgas Velnelis garbingai pasirodė Lenkijoje
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-08-02 14:21, atnaujinta 2017-08-02 14:35

Po nusivylimo Lenkijos derbyje, kur vienu iš lyderių laikytas Velnelis liko antras, žirgas buvo nusiteikęs itin kovingai. Jis iššovė iš starto mašinos ir jau nuo pirmųjų sekundžių norėjo veržtis  į priekį, tačiau žokėjus vykdė kitą trenerio nurodytą strategiją – taupyti jėgas, kad jų užtektų spurtuoti gan ilgoje 600 metrų hipodromo finišo tiesiojoje.

“Priešingai nei derbyje, geras savaitgalio oras ir lengvas, sausas takas buvo mums labai palankūs, nes Velnelis yra sauso tako bėgikas,”– komentavo žirgo savininkas Stanislovas Bagdonas.

2000 metrų bėgimui buvo užregistruoti penki žirgai, bet dėl patirtų traumų bei sveikatos problemų lenktynėse dalyvavo tik trys. Stipriausiuose bėgimuose dalyvių skaičius žemesnis nei kituose, nes aukšto profesionalumo lygio žirgų  paruošiama gerokai mažiau. Velnelis – vienas iš perspektyviausių A kategorijos bėgimuose Lenkijoje dalyvaujančių žirgų. Sekmadienio lenktynės parodė, jog jis gali iškovoti pergalę ir prieš vyresnius bei daugiau patirties turinčius varžovus.  

Pirmą kartą savo karjeroje pasirodė ir kitas lietuviams priklausantis žirgas – dvimetė kumelė Raganė (IRE). Ji rungėsi 1200 metrų distancijoje. Raganės pasirodymas buvo išties įdomus ir kupinas staigmenų. Ji lenktynes pradėjo gan neužtikrintai ir distancijos pradžioje slėpėsi už varžovų nugarų, tačiau, bėgimui įpusėjus, ji įgavo pagreitį ir, sėkmingai spurtavusi finišo tiesiojoje, lenktynes užbaigė ketvirtoje pozicijoje. Prizinį fondą pasidalino penki pirmieji žirgai, taigi Raganės sąskaitoje ne tik puikus pasirodymas, bet ir piniginis prizas.

„Pirmasis startas labai svarbus, nes tik tada pamatome tikrąjį žirgo potencialą, - komentavo Lietuvos žirgų lenktynių asociacijos prezidentė Eveina Kolbasnik.– Ypač nustebino stiprus Raganės spurtas finišo tiesiojoje. Dabar nekantriai ruošiamės kitam savaitgaliui, kai "Tor Sluzeviec" hipodrome debiutuos Raseinių hipodromo publikos numylėtinė bei šio sezono lyderė Vivace (IRE). Ji sezoną pradėjo Lietuvoje, kur dalyvavo trijose lenktynėse. Lenkijoje sekmadienį kumelė startuos pirmą kartą.”

Žirgų sporto entuziastų laukia dar vienas intensyvus savaitgalis. Šeštadienį ruošiamasi lenktynėms Lietuvoje, kai Raseinių hipodrome keturiuose bėgimuose susikaus grynakraujai jojamieji žirgai.

Didžiausia intriga laukia 1600 metrų distancijoje, kur susikaus sezono lyderiai, kurių sąskaitoje dvi ar trys pergalės. Sporto entuziastai laukiami Raseinių hipodrome rugpjūčio 5 dieną, šeštadienį, 15 valandą. Sekmadienį aistros ir vėl persikels į Lenkiją. Lietuvos žirgų pasirodymo "Tor Sluzeviec" hipodrome tiesioginę transliaciją galima stebėti internetu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.