EUROLYGA 2023

Vokietijoje vykusiame šokių čempionate – įspūdingas lietuvių pasirodymas

Rugpjūčio 8–12 dienomis Vokietijoje vykusiame atvirame šokių čempionate „German Open Championship“ (GOC) Lietuvos atstovai Patricija Rinkevičiūtė ir Edvardas Mašaro pademonstravo vieną geriausių savo šokių.

 Lietuvos šokėjai puikiai pasirodė Vokietijoje
 Lietuvos šokėjai puikiai pasirodė Vokietijoje
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-15 11:15, atnaujinta 2017-08-15 11:16

„Jaunių I“ standartinių šokių kategorijoje (iki 13 metų amžiaus grupėje) varžėsi stipriausi šokėjai iš 17 pasaulio valstybių – dalyvavo 70 porų, iš Lietuvos pasirodė 6 poros. Klubo „Vijūnas“ šokėjai P. Rinkevičiūtė ir E. Mašaro užėmė 16 vietą.

„Tarp lietuvių porų vaikai pasiekė aukščiausią rezultatą. Lietuvos sportinių šokių pasaulyje tai yra labai puikus pasiekimas“, – savo mokiniais džiaugiasi treneris Andrius Greblikas.

Pirmą vietą „Jaunių I“ standartinių šokių kategorijoje laimėjo mažieji šokėjai iš Rusijos Sergėjus Burdinas ir Anastasija Sitnikova.

Pasak trenerio A. Grebliko, P. Rinkevičiūtė ir E. Mašaro kartu šoka jau šešerius metus, todėl puikiai vienas kitą pažįsta ir jaučia. Nors vaikai dar niekada nebuvo dalyvavę GOC, 2017 m. jie tapo Lietuvos čempionais „Jaunių I“ standartinėje šokių grupėje (iki 13 metų). Dėl šios priežasties jėgas nusprendė išbandyti viename stipriausių čempionatų, kuriame rungiasi geriausi šokėjai.

„Rezultatai yra puikūs, vien tarp lietuvių pasirodėme geriausiai, vaikai pademonstravo vieną geriausių savo šokių. Aišku, mažai trūko iki 12-uko. Esame laimingi, bet nusiteikėme pagerinti šokimo lygį, o kitais metais – rezultatą“, – kalba treneris.

Anot A. Grebliko, tokios varžybos suteikia pasitikėjimo tiek partneriu, tiek pačiu savimi. Konkurencija priverčia siekti aukščiausių rezultatų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Nors rezultatai nudžiugino, kelionė išties prailgo: „Buvo sunku, nes važiavome mašina, nuo Vilniaus iki Štutgarto 1 600 km, tad keliavome 18 valandų.“ Vis dėlto, nepaisant ilgos kelionės, mažieji šokėjai ant parketo pamiršo nuovargį ir jaudulį. 

GOC – vienos stipriausių varžybų pasaulyje, rengiamos nuo 1987-ųjų. Čempionate pasirodo ne tik aukščiausią šokimo lygį demonstruojantys šokėjai, bet ir geriausi teisėjai. Šis konkursas yra laikomas vienu svarbiausių kiekvienai sportinių ir pramoginių šokių porai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.