EUROLYGA 2023

Taline lietuviai perrėkė estus, bet aikštėje pranašumo neįrodė

Visas rungtynes lietuvių vartus gynė S.Baltrūnas.

 Lietuvos rinktinės vartus gynė S.Baltrūnas.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuvos rinktinės vartus gynė S.Baltrūnas.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

hockey.lt ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2017, 11:50 PM, atnaujinta Aug 26, 2017, 11:58 PM

Visas rungtynes lietuvių vartus gynė S.Baltrūnas.


Abi rinktinės šiose rungtynėse turėjo rimtų netekčių. Turnyro organizacinis komitetas, sudarytas iš visų šalių federacijų prezidentų nutarė, kad gerbiant ledo riutlį, teisėjus ir patį renginį, pirmuose susitikimuose iš aikštės už taisyklių pažeidimus pašalinti Paulius Gintautas (Lietuva) ir Andrejus Makrovas (Estija) turės praleisti susitikimą. P.Gintautas už smūgį keliu iš aikštės buvo pašalintas 55-ą susitikimo su Latvija minutę, tuo tarpu už nesportišką elgesį A.Makrovas aikštelę paliko 46-ą susitikimo su švedais minutę.
 
Estijos komanda turnyrr turi net 27 ledo ritulininkus, iš kurių tik aštuoni žaidžia savo šalies čempionate. Visi kiti yra legionieriai, kurie daugiausiai rungtyniauja žemesnėse Švedijos ir Suomijos lygose. 
 
Už Estijos rinktinės vairo stovi Graikijos ir Kanados pilietybę turintis 32-ejų metų specialistas Spiros Anastas, kuris taip pat yra ir Estijos aštuoniolikmečių bei dvidešimtmečių treneris.
 
Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haakė prieš susitikimą išskyrė tris estų lyderius - ilgamečius rinktinės žaidėjus Aleksandrą Kuznecovą ir A.Makrovą bei 25-erių metų puolėją Arturą Fedoruką, kuriam tai trečiasis turnyras atstovaujant Estijos rinktinei.
 
„Baltic Challenge Cup 2017“ turnyrą šalys nutarė rengti tris kartus per metus, o šalis organizatorė be trijų privalomų valstybių savo nuožiūra kviečiasi ir ketvirtą dalyvę.
 
Antrasis „Baltic Challenge Cup“ turnyras įvyks lapkričio 10-12 dienomis Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje. Uostamiestyje pirmą kartą su Lietuvos rinktinės marškinėliais ant ledo pasirodys ir legendinis ledo ritulininkas Darius Kasparaitis.
 
Trečiasis šio sezono turnyras įvyks 2018 m. vasario 16-18 dienomis Latvijoje, kur ir paaiškės pirmasis „Baltic Challenge Cup“ nugalėtojas.
 
Per visus tris etapus, į turnyrinę lentelę bus įskaitomi tik trijų Baltijos valstybių rinktinių tarpusavio rungtynių rezultatai ir surinkti taškai. Kiekvieno iš etapų komandos nugalėtojos bus apdovanotos organizatorių įsteigtais prizais, taip pat bus renkami kiekvieno turnyro trijų geriausių pozicijų žaidėjai.
 
Estijos ledo ritulio federacijos inicijuotas Baltijos iššūkio taurės turnyras jau vyko 2016-ų metų lapkričio mėnesį. Tą kartą bandomajame turnyre nugalėjo Latvijos čempionato klubų rinktinė, kuri 4:2 įveikė estus ir 7:2 – lietuvius. Antri liko šeimininkai, 3:2 įveikę Lietuvos rinktinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.