EUROLYGA 2023

„Dragūnas“ atidaro šalies klubų tarptautinį sezoną

Šį šeštadienį galima bus laikyti oficialia sezono pradžia Lietuvos klubiniam rankiniui, kadangi savąjį pasirodymą EHF taurės varžybose pradeda šalies čempionas Klaipėdos „Dragūnas“. Pirmajame taurės etape klaipėdiečių laukia kroatiškas išbandymas – Zagrebo „Dubravos“ ekipa.

 Klaipėdos "Dragūnas"
 Klaipėdos "Dragūnas"
 Klaipėdos "Dragūnas"
 Klaipėdos "Dragūnas"
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-09-01 18:11, atnaujinta 2017-09-01 18:17

Praėjusiais metais visus įmanomus trofėjus laimėjęs Klaipėdos „Dragūnas“ sezoną pasitinka kiek pasikeitusios sudėties. Ekipoje nebeliko Mindaugo Meškausko ir Luko Jurio, kurie pradėjo legionierių karjeras ir išvyko rungtyniauti į Vokietiją, tačiau klubas sulaukė ir papildymo. Vienu svarbesnių „Dragūno“ pirkinių turėtų tapti dešiniojo krašto pozicijoje žaidžiantis Laurynas Palevičius, kuris dvejose rungtynėse jau spėjo pasimatuoti ir nacionalinės vyrų rinktinės marškinėlius.

27-erių metų varėniškis į Klaipėdos ekipą atvyksta rungtyniauti po ketverių metų žaidimo Vokietijoje. „Dragūno“ sudėtyje šiais metais bus galima matyti ir vieną legionierių, juo tapo uzbekas Ernestas Ignatenka. Kairiajame krašte žaidžiantis legionierius jau kurį laiką yra atvykęs į Lietuvą ir su klubu sistemingai ruošiasi naujajam sezonui. Taip pat į čempionų gretas įsilieti bandys ir jaunasis talentas iš Pasvalio – Lukas Vanagas. Praėjusį sezoną dėl traumos praleidęs Lukas turėtų suteikti poilsio minučių irgi kairiajame pusiau krašte žaidžiančiam Lukui Simėnui.

Tai, jog sezoną reikia pradėti taip anksti ir tokiomis svarbiomis rungtynėmis, vienas labiausiai patyrusių ekipos žaidėjų Gintaras Cibulskis linkęs vertinti neigiamai: „ Labai gaila, jog EHF taurės varžybos prasideda taip anksti.

Viena iš problemų prieš artėjantį startą EHF taurės varžybose gali tapti ir traumos.

Apie tai užsiminė ir Gintaras Cibulskis: „Yra keletas žaidėjų, kurie nežaidė jau ir turnyre Estijoje, tačiau klubas daro viską, jog jie kuo greičiau atsistotų ant kojų. Vis tik kažkokių konkrečių pavardžių įvardinti nenorėčiau, viskas bus aišku varžybų dieną. Visi sunkiai dirbome pasirengime ir visi trykšta noru eiti ir žaisti. Komandinė dvasia jaučiama kaip ir pernai: daug pokštų, tačiau dar daugiau juodo darbo.“

Klaipėdos „Dragūnas“ taps pirmuoju Lietuvos klubu, kuris pradės tarptautinį savo sezoną, tačiau šiais metais norą varžytis įvairiuose EHF organizuojamuose turnyruose išreiškė ir daugiau Lietuvos rankinio klubų.

Spalio 7 arba 8 dieną rungtynėmis namuose kovą su Stavropolio „Dinamo“ ekipa EHF iššūkio taurėje pradės Vilniaus „Šviesa“, o „KTU“ klubas tomis dienomis išvykoje susirems su Liuksemburgo Diferdanžo „Red Boys“ ekipa.

Nuo antrojo EHF iššūkio taurės etapo kovas pradedantis Kauno „Granitas – Karys“ savo tarptautinį sezoną pradės susitikimu su Bitolos „Rabotnik“ klubu iš Makedonijos lapkričio 18-19 dienomis.

Vienintelis moterų klubas, žaisiantis Europos iššūkio taurėje „ACME – Žalgiris“ su Londono „Great Danes“ merginomis rungtyniaus lapkričio 11-12 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.