EUROLYGA 2023

​​​​Į ištvermės jojimo čempionatą Lietuvoje rinkosi geriausi Šiaurės ir Baltijos šalių raiteliai

Kurtuvėnuose (Šiaulių r.) vyko vienas reikšmingiausių šių metų žirginio sporto renginių Lietuvoje – Šiaurės–Baltijos šalių ištvermės jojimo čempionatas, į kurį susirinko beveik 50 duetų iš Estijos, Danijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Baltijos šalių. Dėl čempiono titulo suaugusieji varžėsi CEI2*120 km, o jauniai – CEIYJ1*80 km distancijose. Suaugusiųjų grupėje Lietuvai atstovavo vienintelis Gabrielės Mateikaitės ir arabų veislės kumelės Safara Nejdy duetas. Kiti mūsų šalies atstovai startavo tarptautinėje CEI1*80 km užskaitoje.

 Ištvermės jojimo čempionate rinkosi geriausi raiteliai
 Ištvermės jojimo čempionate rinkosi geriausi raiteliai
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2017, 10:15 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 10:16 AM

Tarp patyrusių raitelių atkakli kova vyko iki pat finišo, kurį pasiekus, vos sekundės pranašumu, CEI2*120 km distancijoje triumfavo estas Kairit  Jarv su Mustafo Malabah. Nugalėjęs duetas pademonstravo vidutinį 18,52 km/h greitį. Antroji  vieta ir prestižiniu laikomas „Best condition“ apdovanojimas atiteko duetui iš Norvegijos – Olaug Espeli Carstensen su Yassir II. Šis duetas trasoje užtruko 6 val. 28 min. 44 s. Trečią vietą užėmė estas Marian Kikas su Jaliszko.

Šiaurės–Baltijos šalių čempionų titulas, o kartu ir sidabro bei bronzos medaliai jaunimo užskaitoje taip pat iškeliavo į Estiją. Distanciją greičiausiai įveikė ir čempionų titulą apgynė Annabel Kaldvee su Nilsson Ox (3 val. 58 min 42 s.). Nuo jų vos sekunde atsiliko ir antrą vietą užėmė Merilin Kalbre su Gunpowder Boy duetas (3 val. 58 min 43 s.), trečią – Mariel Olkonen su Galaxy (3 val. 58 min 53 s.).

Komandinį auksą suaugusiųjų užskaitoje iškovojo estų komanda, antrieji liko švedai. Komandinėje jaunimo užskaitoje taip pat triumfavo estai, o antroji vieta atiteko norvegų komandai. Kitų šalių atstovai, deja, neįveikė komandinio barjero.

CEI*80 km distancijoje geriausiai pasirodė lenkų duetas Izabela Drazba su anglo-arabų veislės kumele Draka. Antrą vietą užėmė Sanna Podekrat su Pleyon iš Estijos, trečią – lenkė Beata Szlezyngier-Jegielska su Falkor. Šios užskaitos prestižinis „Best condition“ prizas atiteko vieninteliam sėkmingai šiose varžybose finišavusiam lietuvių duetui – Ugnei Zalieckienei su Petronella.

Kitiems lietuvių duetams šios varžybos buvo mažiau sėkmingos. Vienintelė čempionato užskaitoje startavusi lietuvė Gabrielė Mateikaitė su Safara Nejdy buvo priverstos pasitraukti iš kovos jau po antrojo rato, įveikę vos 62 km. Tuo tarpu CEI1*80 km distancijoje startavę Danguolės Lastauskaitės su Senegalu  bei Jūratės Repšienės su Ardmore duetai buvo eliminuoti po antrojo rato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.