EUROLYGA 2023

Lietuvos parolimpiečiams – kvietimas treniruotis Japonijoje

Lietuvos parolimpiečiai sulaukė kvietimo 2020 m. Tokijo žaidynėms ruoštis Japonijos mieste Hiracukoje. Su Hiracukos miestu bendradarbiavimo sutartį jau yra pasirašęs Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), šiais metais deleguosiantis į Japoniją apie 30 sportininkų. Prie olimpiečių turėtų prisijungti ir parolimpiečiai. Šią galimybę su Vilniuje apsilankiusiais Hiracukos miesto vadovais aptarė

 Lietuvos parolimpiečiai sulaukė kvietimo atvykti į Japoniją<br> A.Pliadžio nuotr.
 Lietuvos parolimpiečiai sulaukė kvietimo atvykti į Japoniją<br> A.Pliadžio nuotr.
 Lietuvos parolimpiečiai sulaukė kvietimo atvykti į Japoniją<br> A.Pliadžio nuotr.
 Lietuvos parolimpiečiai sulaukė kvietimo atvykti į Japoniją<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2017, 12:20 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 12:21 PM

Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) prezidentas Mindaugas Bilius, neabejojantis tokių stovyklų nauda. 

„Man pačiam 2016 m. gegužę, Rio de Žaneiro žaidynių išvakarėse, teko stovyklauti Brazilijoje. Pamačiau ir išbandžiau vietos sporto bazes, sudalyvavau varžybose. Iš anksto susipažinus su šalimi, jos kultūra ir sporto bazėmis, vėliau daug lengviau startuoti oficialiose varžybose. Tai – išties didelis pliusas. Visada sakome, kad geriausia varžytis namie. O čia turėsime galimybę nuvykti, apsiprasti ir daugiau ar mažiau pasijusti lyg namie“, - perspektyva Lietuvos parolimpiečiams treniruotis Japonijoje džiaugėsi M. Bilius. 

Vilniuje apsilankę Hiracukos meras Katsuhiro Ochiai, Hiracukos – Lietuvos mainų programos vykdomojo komiteto pirmininkas Kuniyoshi Tanaka ir kiti šio miesto savivaldybės atstovai LTOK prezidentei Dainai Gudzinevičiūtei ir LPOK vadovui Mindaugui Biliui papasakojo apie sportininkų jau laukiančias bazes ir treniruočių sąlygas, sudarytas mūsų šalies olimpiečiams ir parolimpiečiams. 

„Japonų siūlomos sąlygos – labai patrauklios. Galime rengti tiek treniruočių stovyklų, kiek tik norime. Jie pasirengę padengti visas sportininkų pragyvenimo išlaidas – treniruočių bazes, maitinimą, transporto kaštus. Mums patiems reikėtų sumokėti už skrydžius. Tiesa, japonai nepadengia trenerių pragyvenimo. Todėl, norint išsiųsti sportininkus, reikės burtis į didesnes grupes ir siųsti juos su vienu ar dviem treneriais. Apie tai dar diskutuosime, ieškosime galimybių“, - pasakojo LPOK prezidentas. 

Anot M. Biliaus, galutiniai sprendimai dėl parolimpiečių delegavimo į Japoniją bus priimti po apsilankymo Hiracukoje, įvertinus bazes ir sąlygas neįgaliems sportininkams. 

„Hiracuka turi sporto bazes, pritaikytas 27 sporto šakoms. Žinome, kad Japonija yra dziudo imtynių meka, o Hiracukoje įsikūrusi viena geriausių šios sporto šakos bazių. Tai – gera žinia mūsų parolimpiečiui Osvaldui Bareikiui. Dabar įrenginėjama irklavimo bazė, kur treniruosis baidarininkai ir kanojininkai, akademinio irklavimo atstovai. Turime irkluotoją Augustą Navicką. Miestas turi gerą šaudymo bazę, o mes siejame viltis su šaule Raimeda Bučinskyte. Turime apsižiūrėti ir įvertinti, kokią japonai turi salę golbolininkams, koks yra prieinamumas atletams su judėjimo negalia. Tada galėsime sudėlioti taškus“, - sakė M. Bilius. 

Hiracuka yra miestas Kanagavos prefektūroje – 60 kilometrų nuo 2020 m. žaidynių sostinės Tokijo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.