EUROLYGA 2023

Jonas Truchanovičius prie pergalės Čempionų lygoje prisidėjo 6 įvarčiais

Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Jonas Truchanovičius ir jo komandos draugai iš „Montpellier“ pratęsė pergalingą žygį rankinio Čempionų lygoje. Sekmadienį penktajame ture „Montpellier“ išvykoje įtikinamai nugalėjo Lisabonos „Sporting“ ekipą 33:29 (19:11).  

 "Montpellier" komanda skina pergales Čempionų lygoje.<br> montpellierhandball.com nuotr.
 "Montpellier" komanda skina pergales Čempionų lygoje.<br> montpellierhandball.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-15 23:33, atnaujinta 2017-10-15 23:36

J.Truchanovičius įmetė 6 įvarčius – tiek pat, kiek per pirmąsias ketverias rungtynes. Lietuvis ir prancūzų rankinio legendos Jacksono Richardsono sūnus Melvynas buvo rezultatyviausi „Montpellier“ žaidėjai. 

„Montpellier“ puolimo viesulas varžovų gynybos įtvirtinimus į šipulius sudaužė rungtynėms nė neįsibėgėjus. Keliskart kamuolį perėmę ir greitas atakas surengę svečiai jau 6-ąją min. pirmavo 5:0, o pirmojo kėlinio viduryje triuškino Portugalijos čempionus 15:6. 
Antrojo kėlinio pabaigoje atsipalaidavę Monpeljė rankininkai leido šeimininkams priartėti, bet rungtynių baigtis abejonių nekėlė.
Kitose D grupės rungtynėse šeštadienį Zaporižės „Motor“, kuriam atstovauja Aidenas Malašinskas, išvykoje sužaidė lygiosiomis 28:28 su Stambulo „Bešiktaš“ klubu. A.Malašinskas įmetė 2 įvarčius. 
D grupėje pirmauja 10 taškų iškovojęs „Montpellier“. 6 taškus turi „Motor“, po 5 – „Bešiktaš“ ir Skopjės „Metalurg“, 4 – „Sporting“, 0 – Čechovo „Medvedi“. Į atkrintamąsias varžybas iš šios grupės pateks dvi komandos. 
J.Truchanovičius per 5 rungtynes įmetė 12 įvarčių, A.Malašinskas atliko 19 taiklių metimų. 
Beje, Monpeljė rankininkai pergalingai žygiuoja ir Prancūzijos lygoje, kurioje taip pat laimėjo visas 5 rungtynes ir dalijasi pirmąją vietą su Paryžiaus PSG. 

„Montpellier“ yra vienintelė komanda, laimėjusi visas penkerias Čempionų lygos rungtynes. Tiesa, „Montpellier“ kovoja silpnesnėje pakopoja ir kol kas neturi galimybių išmėginti jėgas su galingiausiomis Europos ekipomis. 
Tuo tarpu stipresniosios pakopos A grupėje šį savaitgalį įvyko lyderių mūšis, kuriame Čempionų lygos nugalėtojo vardą ginantis Skopjės „Vardar“ namie įveikė turnyro rekordininkę, devynis kartus svarbiausią žemyno titulą iškovojusią „Barcelona“ komandą 27:24. Šioms rungtynėms teisėjavo lietuviai Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis. 
Per 5 turus 9 taškus surinkęs „Vardar“ tapo vienvaldžiu A grupės lyderiu. 8 taškus turi Manhaimo „Rhein Neckar“, po 7 – Segedo „Pick“ ir „Barcelona“. 
Stipresniosios pakopos B grupėje sekmadienį pirmąjį tašką prarado Vespremo „Telekom“ rankininkai, išvykoje sužaidę lygiosiomis 32:32 su Kielcų „Vive“ klubu. 
„Telekom“, kurio sąskaitoje yra 9 taškai, liko pirmojoje vietoje. 8 taškus turi Paryžiaus PSG, 6 – „Flensburg-Handewitt“, 5 – Bresto „Miaškov“. 
Stipresniosios pakopos grupėse žaidžia po aštuonias komandas, o kelialapius į atkrintamąsias varžybas gaus po šešias ekipas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?