EUROLYGA 2023

Treko dviratininkė Simona Krupeckaitė tapo Europos vicečempione

Lietuvė Simona Krupeckaitė Berlyne vykstančio Europos dviračių treko čempionato moterų keirino rungtyje iškovojo sidabro medalį. 

 S.Krupeckaitė Europos čempionate iškovojo sidabrą.<br> AFP/Scanpix
 S.Krupeckaitė Europos čempionate iškovojo sidabrą.<br> AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2017, 11:06 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 4:41 PM

34-erių metų lietuvė finale šeštadienį į priekį praleido tik tituluotą vokietę Kristiną Vogel. Trečia finišavo ukrainietė Liubov Basova. 

Finale varžėsi šešios dviratininkės. 

S.Krupeckaitė pirmojo etapo trečiajame važiavime tarp šešių dalyvių finišavo penkta ir turėjo tęsti kovą paguodos varžybose.

Pirmajame paguodos važiavime S.Krupeckaitė pranoko Lenkijos ir Ispanijos dviratininkes, finišavo pirma ir pateko į pusfinalį. Pirmajame pusfinalio važiavime Lietuvos dviratininkė į priekį praleido tik ukrainietę L. Basovą ir žengė į finalą. 

S.Krupeckaitė 2010 metais tapo šios rungties pasaulio čempione, 2012 metais triumfavo Europos pirmenybėse, o 2016 metų Sezono žemyno pirmenybėse pelnė bronzą. 

Kita lietuvė – 21-erių metų Miglė Marozaitė – į pusfinalį neprasibrovė. Pirmojo etapo antrajame važiavime ji buvo penkta, o ketvirtajame paguodos važiavime – trečia. 

Moterų daugiakovės varžybose 19-metė lietuvė Olivija Baleišytė užėmė 12-ąją vietą. Lietuvos sportininkė surinko 68 taškus 

Pirmoje rungtyje – 7,5 km skreče – lietuvė buvo aštunta, antroje – 7,5 km tempo lenktynėse O.Baleišytė (1 tšk.) liko 13-a, eliminacijos lenktynėse ji užėmė aštuntąją vietą, o taškų lenktynėse savo įskaitinių taškų kraičio nepadidino. 

Čempione tapo britė Katie Archibald (127 tšk.).  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.