EUROLYGA 2023

Draugiškame mače Lietuvos rankinio rinktinė įveikė „Dragūną“

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pirmadienį susirinko Klaipėdoje, kur ruošiasi sausio mėnesį vyksiančioms pasaulio čempionato atrankos kovoms. 

 Lietuvos rankinio rinktinė įveikė Klaipėdos klubą<br> rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos rankinio rinktinė įveikė Klaipėdos klubą<br> rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos rankinio rinktinė įveikė Klaipėdos klubą<br> rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos rankinio rinktinė įveikė Klaipėdos klubą<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 25, 2017, 5:00 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 5:01 PM

Ketvirtadienį mūsų rinktinė išvyksta į Lenkiją, kur draugiškas rungtynes žais su Slovakijos, Rusijos ir Lenkijos antromis rinktinėmis.

Prieš tai Artūro Juškėno vadovaujama rinktinė sužaidė draugiškas rungtynes su Lietuvos čempionu – Klaipėdos „Dragūnu“.

Šiame mače visi Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjai, kurie yra įtraukti į rinktinės sudėtį dar vilkėjo Klaipėdos klubo marškinėliais, tad bent jau pirmame kėlinyje „Dragūnas“ rinktinės vyrams priešintis sugebėjo.

Įpusėjus pirmam kėliniui Klaipėdos ekipos persvara siekė net 4 įvarčius (10:14), tačiau per paskutines 10 pirmo kėlinio minučių Klaipėdos klubo puolimas išsiderino ir Lietuvos rinktinė prieš pertrauką pirmavo 17:15.

Antrą kėlinį kur kas užtikrinčiau taip pat pradėjo nacionalinė ekipa, kuri 40 minutę jau pirmavo 29:23. Per likusį laiką Lietuvos čempionų ekipai per daug prie rinktinės priartėti nepavyko ir galiausiai užfiksuota Lietuvos rinktinės pergalė rezultatu 38:29.

Lietuvos rinktinės sudėtyje šiame mače įvarčių nepelnė tik vienas iš vartininkų Giedrius Morkūnas, kitiems žaidėjams kamuolį į vartus bent po kartą pasiųsti pavyko.

Penktadienį Lietuvos vyrų rinktinė draugiškų rungtynių ciklą pratęs Lenkijoje su Slovakijos ekipa, šeštadienį laukia rusų iššūkis, o sekmadienį draugiškas turnyras bus baigtas rungtynėmis su šeimininkais lenkais.

Ši savaitė yra viena paskutiniųjų repeticijų prieš sausio 12-14 dienomis Klaipėdoje vyksiančią pasaulio čempionato atranką. Ten Lietuvos rinktinė turės grumtis su Latvijos, Izraelio ir Gruzijos rinktinėmis. Lietuvos rinktinė neslepia, jog pagrindinis tikslas ten bus tik pirma vieta ir kelialapis į kitą varžybų etapą.

Lietuva: Tadas Stankevičius 8, Gerdas Babarskas 7, Aidenas Malašinskas 5, Valdas Drabavičius 4, Jonas Truchanovičius, Skirmantas Plėta ir Mindaugas Urbonas po 3, Ignas Grigas, Mindaugas Dumčius, Lukas Gurskis po 1 įvartį.

„Dragūnas“: Benas Butkus 8, Lukas Simėnas ir Laurynas Palevičius po 6, Karolis Bliuvas 4, Gabrielius Virbauskas ir Laurynas Simonavičius po 2, Gintaras Cibulskis 1 įvartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.