EUROLYGA 2023

Baltijos moterų rankinio lygoje – „Acme Žalgirio“ komandos pergalė

Kauno sporto halėje vykstančiose Baltijos moterų rankinio lygos varžybose šeštadienį Kauno „Acme-Žalgirio“ komanda 38:24 (13:10) nugalėjo Gardino „Gorodničanka“ (Baltarusija) ekipą.

 Moterų rankinis<br>M. Patašiaus nuotr. 
 Moterų rankinis<br>M. Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

Oct 29, 2017, 2:46 PM

Rungtynių pradžioje „Acme-Žalgirio“ rankininkės išsiveržė į priekį 4:0, tačiau labiau atitrūkti nuo varžovių pirmojo kėlinio metu nesugebėjo. Oponentės sugebėjo pristabdyti greitą Kauno komandos žaidimą ir po pirmo kėlinio kauniečių persvarą siekė vos tris įvarčius (13:10).

Per ilgąją pertrauką Antanui Skarbaliui panašu, kad pavyko nuteikti savo ekipą kovai. „Acme-Žalgiri“ antroje rungtynių pusėje jau nepaliko vilčių varžovėms. Puikiai vartuose darbavosi Kristina vKvedarienė, o Klaudijos Šidlauskytės ir Inesos Verbovik tolimi cmetimai tapo neišsprendžiamu galvosūkiu Gardino gynybai.

Kauno klubui I. Verbovik ir Grėta Burkaitė pelnė po 8 įvarčius, K. Šidlauskytė ir Viltė Lubytė – po 7, Gerda Trušytė – 3, Martyna Vaitkutė ir Asta Čižaitė – po 2, Laura Žukovaitė – 1.

Kauno rajono „Garliava SM-Cascada“ 29:43 (15:20) pralaimėjo Lvovo „Galyčanka“ (Ukraina) klubui.

Galingai žaidusios ukrainietės gana greitai susikrovė sau solidų pranašumą ir, likus kelioms minutėms iki pirmo kėlinio pabaigos, pirmavo 20:11. Tiesa, Karolinos Sparnauskaitės vedama Kauno rajono komanda sugebėjo galingai finišuoti pirmo kėlinio pabaigoje ir sumažinti atsilikimą (20:15).

Antro kėlinio pradžia didelių vilčių Ernestos Žilienės vadovaujamai komandai nesuteikė. Viešnios iš Ukrainos įtvirtino savo pranašumą ir Lietuvos čempionėms apie pergalę neleido net pagalvoti.

„Garliavos SM-Cascada“ komandai Kamilė Bušaitė ir Urtė Mockevičiūtė pelnė po 6 įvarčius, Eglė Laurinavičiūtė, Auksė Sviderskienė, K. Sparnauskaitė ir Evelina Dževerakaitė – po 3, Greta Valatkevičiūtė ir Greta Rinkevičiūtė – po 2

Garliavos ekipa šiame turnyre verčiasi be Lietuvos jaunučių vaikinų rinktinei šiuo metu vadovaujančios Laimos Bernatavičiūtės. Taip pat susitikime su Lvovo rankininkėms ekipai negalėjo padėti ir pagrindinė centro pozicijos žaidėja Emilė Aglinskaitė.

Sekmadienį abu Lietuvos klubai, turintys po vieną pergalę ir vieną pralaimėjimą, susitinka tarpusavyje. Šį sezoną mūsų šalies komandos žaidė jau du kartus – Lietuvos moterų lygos rungtynėse stipresnės buvo Garliavos atstovės, o Lietuvos rankinio federacijos (LRF) supertaurės finale triumfavo „Acme-Žalgiris“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.