EUROLYGA 2023

Rusijos sporto veikėjas šaukiasi Stalino laikų: pasiūlė sušaudyti WADA informatorių

Rusijoje prasidėjo visuotinė isterija dėl tolstančios galimybės dalyvauti 2018 metų Pjongčango žiemos olimpiadoje. Tarptautinėms organizacijoms neatleidžiant gniaužtų dėl 2014 metais Sočyje padarytų machinacijų, vis didėja tikimybė, kad Rusijai bus įžiebta raudona šviesa.

 L.Tiagačiovas (dešinėje) buvo išmestas iš pareigų po rusų fiasko Vankuveryje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 L.Tiagačiovas (dešinėje) buvo išmestas iš pareigų po rusų fiasko Vankuveryje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Rusai neįvykdė reikalavimų, todėl RUSADA narystė neatkurta.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Rusai neįvykdė reikalavimų, todėl RUSADA narystė neatkurta.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 16, 2017, 2:25 PM, atnaujinta Nov 16, 2017, 2:37 PM

Arba rusai patys pabandys aplenkti įvykius ir paskelbs apie boikotą.

Dėl visų bėdų Rusijoje kaltinami ne machinacijas vykdę veikėjai, o buvęs Maskvos antidopingo laboratorijos vadovas Grogorijus Rodčenkovas, baimindamasis dėl gyvybės pabėgęs į JAV ir tapęs pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) informatoriumi.

Aiškėjant, kad rusams nepavyks išsiskalbti munduro nepripažinus aferų, neišlaikė ir įtakingo Rusijos sporto veikėjo nervai.

„Mes esame sąžiningi, pas mus nebuvo pažeidimų. O Rodčenkovą už neteisybę reikia sušaudyti, kaip Stalinas padarytų“, – taip radijo stoties „Govorit Moskva“ eteryje ketvirtadienį kalbėjo Rusijos olimpinio komiteto (OKR) garbės prezidentas Leonidas Tiagačiovas.

Pasak lenta.ru, 71 metų buvęs OKR vadovas, nušalintas nuo pareigų po fiasko 2010 metais Vankuverio žaidynėse taip pat ragino boikotuoti Pjongčango žaidynes.

„Jeigu mus nepelnytai skriaudžia, tai mums tokios olimpinės žaidynės ir toks požiūris nereikalingas. Mes ant kelių nesiklaupsime. Po IOC sprendimo gruodžio mėnesį mes Olimpiniame surinkime priimsime spendimą, kaip mums elgtis toje situacijoje, kuri bus gruodį“, – aiškino L.Tiagačiovas.

Rusijos pašalinimo tikimybė išaugo po WADA sprendimo ketvirtadienį neatkurti Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) narystės, nes rusai neįvykdė keltų sąlygų.

Iš Rusijos buvo reikalaujama viešai pripažinti valstybinės dopingo sistemos veikimą ir pateikti Maskvos antidopingo laboratorijoje saugomus mėginius.

G.Rodčenkovas prieš kelias dienas pareiškė, kad pateiks naujų duomenų, jei Rusija nebus pašalinta iš 2018 metų žaidynių.

Remiantis 2016 metų sausį pabėgusio G.Rodčenkovo duomenimis WADA pradėjo tyrimus, po kurių pernai Rio de Žaneiro olimpiadoje neleista dalyvauti Rusijos lengvaatlečiams ir sunkiaatlečiams, o parolimpiada vyko visai be Rusijos delegacijos.

Rusai yra išdavę G.Rodčenkovo arešto orderį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?