EUROLYGA 2023

Į Lietuvą atvyksta asmeninių trenerių rengimo žvaigždė

 

 Lina Černiauskė
 Lina Černiauskė
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 20, 2017, 7:41 PM, atnaujinta Nov 20, 2017, 7:51 PM

Į Lietuvą atvyksta vienos įtakingiausių asmeninių trenerių rengimo centrų American Council on Exercise (ACE) strateginės partnerystės vadovas Anthony Wallas, Specialistas yra atsakingas už mokymo programų kokybės kontrolę, kurią atitinka daugiau kaip 70 tūkst. asmeninių trenerių visame pasaulyje. A. Wallas lapkričio 20 ir 21 dienomis susitiks su Lietuvoje dirbančiais asmeniniais treneriais bei surengs atvirą treniruotę.

Naujojoje Zelandijoje gimęs ir užaugęs A.Wallas yra vienas sėkmingiausių šios šalies sportininkų. 2011-aisiais vyras pripažintas geriausiu Naujosios Zelandijos sportininku bei jam iki šiol priklauso 60 ir 100 metrų šios šalies bėgimo rekordai.

ACE pripažįstamas kaip geriausias asmeninių sporto trenerių rengimo centrų visame pasaulyje. Šios organizacijos išduodamas atestatas treneriams galioja visame pasaulyje. Per 32 metų istorija atestatą yra gavę net 70 tūkst. specialistų.

Nuo šių metų ACE asmeninių trenerių rengimo programą galima baigti ir Lietuvoje. Asmeninių trenerių rengimo mokykla „Active Training“ tapo garsaus centro visateise partnere.

Šios organizacijos vadovė Lina Černiauskė sakė, kad toks pripažinimas – sunkaus darbo rezultatas.

„Kelias iki šio pasiekimo nebuvo lengvas. Visai komandai reikėjo daug mokytis ir tobulėti, kad šiandien galėtume žengti į aukštesnį lygį. Partnerystė su ACE – mums labai svarbi ir įpareigojanti, kadangi dabar galime drąsiai teigti, kad esame geriausia ir profesionaliausia trenerių rengimo mokykla visame Baltijos regione“, – sakė L. Černiauskė.

„Tai išbaigtas, pilnas ir globaliai patvirtintas kursas, kuris suteikia asmeniui galimybę dirbti asmeniniu treneriu. Reikia pabrėžti, kad asmeninis treneris yra ne vykdytojas, o specialistas turintis gilias specifines žinias ir gebantis priimti sprendimus. Kadangi ACE sertifikatas pripažįstamas visame pasaulyje, todėl mokymus baigę treneriai gali dirbti visame pasaulyje“, – sakė L. Černiauskė.

Specialistė teigia, kad ACE labai atsakingai vertina mokyklas. L. Černiauskė sakė, kad „Active Training“ veikla buvo tikrinama ir stebima daugiau kaip metus.

„Vertinimo procesas yra ilgas ir sudėtingas, kuris truko apie metus. Mūsų mokykla praėjo labai daug patikrinimų. Mūsų mokyklos procesai buvo tikrinami ir Amerikos ambasados Lietuvoje atstovų. Mūsų lektoriai privalo atitikti visus keliamus standartus, turi turėti reikalingą išsilavinimą ir patirtį“, – sakė L. Černiauskė.

L. Černiauskė teigia, kad kelias tampant asmeniniu treneriu – ilgas ir sudėtingas: „Reikia suprasti paprastą dalyką – asmeninis treneris nėra eilinis instruktorius ar grupinius užsiėmimus vedantis žmogus. Asmeniniam treneriui yra keliami konkretūs ir labai aukšti reikalavimai. Nors to ir nenorime, tačiau mes vykdome ir švietėjišką veiklą, kadangi bandome visuomenėje atskirti kas yra aukštos kvalifikacijos asmeninis treneris, ir kas yra paprastas specialistas“.

„Baigti mūsų programą tikrai nėra paprasta – mes nuolatos stebime kandidatų progresą, o kursų pabaigoje jie laiko egzaminus, kur privalo surinkti 75 proc. taškų. Tik taip galime garantuoti, kad mūsų kursus baigę ir kvalifikacinius atestatus gavę treneriai yra aukščiausio meistriškumo. Tai patvirtinta ir faktas, kad net 80 proc. mūsų „absolventų“ dirba sporto klubuose ir yra paklausūs treneriai tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse“, – sakė L. Černiauskė

ACE asmeninio trenerio kursas yra paremtas daugiau nei 30 metų mokslu grįsta praktika, yra pastoviai atnaujinamas ir pastaruoju metu remiasi naujausiu ACE Integrated Fitness Training modeliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.