EUROLYGA 2023

Latvijoje netikėtai atsirado naujas olimpinis čempionas – ir vėl nuskalpuoti liko rusai

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) antradienį ir vėl smogė į dopingo liūną įklimpusiems Rusijos sportininkams, triumfavusiems 2014-ųjų Sočio žaidynėse. Per lapkritį daugiau kaip 4 rusai neteko savo medalių dėl dopingo kontrolierių išvadų, o antradienį su apdovanojimais atsisveikino dar dvi dopingo skandalų aukos: skeletonininkas Aleksandras Tretjakovas neteko olimpinio čempiono titulo, o šios sporto šakos atstovė Jelena Nikitina – Sočio bronzos. Iš sporto metamos ir be medalių olimpiadoje likusios Marija Orlova bei Olga Potilycina.

 Martinas Dukuras
 Martinas Dukuras
 Martinas Dukuras, rusas A.Tretjakovas ir amerikietis Matthew Antoine'as
 Martinas Dukuras, rusas A.Tretjakovas ir amerikietis Matthew Antoine'as
 Martinas Dukuras
 Martinas Dukuras
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 22, 2017, 4:32 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 6:31 PM

IOC po savo posėdžio išplatino pranešimą, kad turi įrodymų, jog šie sportininkai naudojo draudžiamus preparatus sporte ir sukeitė per žaidynes dopingo mėginius, todėl visi rusai diskvalifikuoti visam gyvenimui.

Tarptautinis olimpinis komitetas pasiūlė tarptautinei rogučių ir skeletono federacijai anuliuoti visus atletų rezultatus, o Sočio žaidynių medalininkais laikyti kitus atletus.

Šis „persistumdymas“ Latvijai padovanojo naują olimpinį čempioną – antras po ruso buvęs Martinas Dukuras, taps olimpiniu čempionu, o jo brolis Tomas Dukuras pasipuoš bronzos apdovanojimu, nors Sočyje savo kovas baigė ketvirtoje pozicijoje.

Nuo lapkričio pradžios Rusija neteko jau penkių Sočio apdovanojimų – dviejų aukso, dviejų sidabro ir vienos bronzos.

Pastarąjį kartą IOC komisija, kuriai vadovauja Denisas Oswaldas, nutarė, kad Rusijos slidininkai Aleksejus Petuchovas, Maksimas Vylegžaninas, Jevgenija Šapovalova bei Julija Ivanova vartojo dopingo preparatus, padedami Rusijos specialiųjų tarnybų bandė tai nuslėpti ir privalo būti nubausti. Jie ne tik neteko dviejų sidabro medalių, bet ir išvaryti iš sporto visam gyvenimui.

34-erių latvis M.Dukursas yra dukart pasaulio skeletono čempionas ir iki šios dienos du kartus buvo iškovojęs olimpinį sidabrą – 2010-siais Vankuveryje ir Sočyje.

Apie Rusijos sporto triumfą po Sočio kalbėję šios šalies valdininkai dabar yra it vandens į burną paėmę: mat tarptautinei bendruomenei spaudžiant dėl dopingo ir IOC atiminėjant apdovanojimus iš rusų sportininkų, Rusijos rinktinė dabar iš pirmosios bendrakomandinės vietos jau krito į antrąją,

Rusau dabar savo sąskaitoje turi tik 27 medalius: 12 aukso, 8 sidabro ir 7 bronzos. Į pirmąją vietą su 29 apdovanojimais pakilo Norvegija. Tiesa, ši šalis yra laimėjusi 11 aukso medalių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.