EUROLYGA 2023

Kas diena – atimti iš rusų olimpiniai medaliai ir diskvalifikacijos

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) penktadienį paskelbė, kad dopingo taisyklių pažeidimų 2014 metų Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse diskvalifikavo dar keturis Rusijos sportininkus, tarp jų du aukso medalius iškovojusį bobslėjininką Aleksandrą Zubkovą, praneša „Reuters“. Neįtikėtina, tačiau 2014-siais karjerą baigęs A.Zubkovas dabar vadovauja Rusijos bobslėjaus federacijai.

 Bobslėjininkas Aleksandras Zubkovas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas <br> AFP nuotr.
 Bobslėjininkas Aleksandras Zubkovas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas <br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-24 17:47

IOC bausmės taip pat susilaukė taip pat bobslėjaus sporto atstovė Olga Stulniova, sidabro medalį Sočyje iškovojusi greitojo čiuožimo sportininkė Olga Fatkulika bei Aleksandras Rumiancevas.

IOC informuoja, kad sportininkų rezultatai Sočio žaidynėse yra anuliuojami, todėl A. Zubkovas ir O. Fatkulina turės grąžinti olimpinis apdovanojimus. Tad atėmus dar du aukso medalius, Rusija neoficialioje medalių įskaitoje galutinai atsidūrė antroje vietoje: rusai pagal medalių skaičių po lapkričio diskvalifikacijų jau turėjo dviem mažiau nei Norvegija, tačiau pagal auksą buvo priekyje. Dabar Norvegijos sportininkai Sočio olimpiadoje yra laimėję 11 aukso, 6 sidabro ir 12 bronzų. Rusija dabar savo sąskaitoje turi 10 aukso, 7 sidabro ir 9 bronzinius apdovanojimus. Trečioje vietoje įsitaisė Kanada (10 aukso, 10 sidabro ir 5 bronzos), tačiau greitu laiku ši šalis, matyt, aplenks Sočio žaidynių rengėjus.

Per lapkritį IOC jau diskvalifikavo 6 rusų slidininkus, keturis skeletono atstovus: rusai neteko dviejų aukso, keturių sidabro ir vieno bronzos medalio. Bet ir tai ne pabaiga. Greitu laiku IOC pateiks sprendimą dėl dar dviejų Rusijos slidininkų, šešių bobslėjininkų, trijų biatlono atstovų ir septynių ledo ritulininkių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.