EUROLYGA 2023

Iš Lietuvos sportininkių lūpų – žodžiai apie sunkius metus ir įkvėpimą

[[ge:lrytas:lrytas:3647670]]

 Rinkite geriausią Lietuvos metų sportininkę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rinkite geriausią Lietuvos metų sportininkę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Palšytė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Palšytė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R.Meilutytė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R.Meilutytė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Krupeckaitė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Krupeckaitė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 8:33 AM, atnaujinta Nov 29, 2017, 11:26 AM

Permainos ir sudėtingi išbandymai – du komponentai, be kurių vargiai galima apibūdinti pajėgiausių Lietuvos sportininkių metus. 

Trenerį pakeitusi „auksinė žuvelė“ Rūta Meilutytė išbandė treniruotes aukštikalnėse, dviratininkė Simona Krupeckaitė nuolat mėgino peržengti savo galimybes, o lengvaatletė Airinė Palšytė startavo nepaisydama skausmų.

Tokį sportininkių ryžtą papuošė ne vienas medalis ir gerbėjų šypsenos.

LTeam“ ir portalo lrytas.lt rengiamuose kasmetiniuose „LTeam“ apdovanojimuose tarp 11 nominacijų – ir Metų sportininkės rinkimai.

Pernai „LTeam“ apdovanojimuose šios nominacijos statulėlę jau atsiėmusi treko dviratininkė S.Krupeckaitė šįmet gali kolekciją papildyti, tačiau šalia jos – dvi itin nusipelniusios konkurentės.

Kviečiame atiduoti savo balsą Metų sportininkės rinkimuose čia.

Simona Krupeckaitė (dviračių trekas) 

Lietuvos dviračių treko legenda tapusi 34-erių S.Krupeckaitė svarbiausią metų pergalę iškovojo visai neseniai.  

Iš Utenos kilusi sportininkė spalio pabaigoje pasipuošė Europos čempionato sidabru keirino rungtyje. Pasaulio pirmenybių sprinto rungtyje S.Krupeckaitė užėmė 4-ąją vietą. 

„Kalbant apie paskutiniuosius startus Europos čempionate, žinoma, norėjosi kur kas aukštesnių vietų.  

Buvau išsikėlusi didesnius tikslus, bet iš esmės esu patenkinta rezultatu, nelyginant savęs su kitomis varžovėmis, o žvelgiant į savo pačios fizinę formą“, – teigė sportininkė. 

S.Krupeckaitė geriausia šalies sportininke pripažinta jau triskart – 2009, 2010 bei 2016 metais. 

„Mane įkvepia ne medaliai, o tai, kiek aš galiu ar negaliu padaryti. Vietos varžybose yra tik tai, ką mato žiūrovai, bet aš save vertinu pagal fizinę formą ir galimybes. 

Būti nominuotai geriausių šalies sportininkų apdovanojimuose man reiškia sportą vertinančių žmonių pagarbą ir dėkingumą. Tarp nominantų matyti savo pavardę yra tikrai smagu“, – sakė S.Krupeckaitė. 

S.Krupeckaitė „LTeam“ apdovanojimuose nominuota ir Metų moterų komandos apdovanojimui (kartu su Migle Marozaite), ir Mėgstamiausio sportininko rinkimuose. 

Rūta Meilutytė (plaukimas) 

Po ne itin sėkmingai susiklosčiusių Rio de Ženeiro olimpinių žaidynių 20-metės R.Meilutytės karjeroje įvyko nemažai permainų. 

Metų pradžioje lietuvė su naujuoju treneriu Pauliumi Andrijausku kurį laiką dirbo Lietuvoje, o vėliau persikėlė į JAV aukštikalnes. 

Nors po to šio eksperimento R.Meilutytės greitis kiek sumenko, ji atsitiesė pasaulio čempionate likdama per žingsnį nuo medalio ir užėmusi 4-ąją vietą. 

„Metai buvo tikrai nelengvi – pirmieji, dirbant su treneriu P.Andrijausku. Išbandėme naujus treniruočių metodus, todėl rezultatai iš pradžių nebuvo tokie, kokių visi tikėjosi.

Tam reikėjo laiko, tačiau Pasaulio čempionate įsitikinome, kad einame teisingu keliu. Gaila, kad ten nepavyko iškovoti medalių, tačiau smagu buvo vėl plaukti greitai", – savo metus vertino R.Meilutytė.

Finaliniame 100 m krūtine plaukime lietuvė distanciją įveikė per 1 min. 05,65 sek. 

Metų pabaigoje R.Meilutytė persikėlė treniruotis į Australiją ir dabar rengiasi Europos čempionatui. 

Praėjusiais metais jaunoji plaukikė taip pat buvo nominuota Metų sportininkės apdovanojimui. Šįmet R.Meilutytę galima rinkti ir  Mėgstamiausio sportininko kategorijoje. 

„Tiek man, tiek kitiems sportininkams palaikymas yra labai svarbus. Jį tikrai jaučiu ir esu už tai dėkinga visiems Lietuvos žmonėms. Būti nominuotai Metų sportininkės kategorijoje yra didelė garbė, nes tiek Airinė, tiek Simona yra puikios sportininkės, šiemet pasiekusios labai aukštus rezultatus.

Kiekviena tokia nominacija man yra įvertinimas, kuris ir motyvuoja, ir įpareigoja tiek treniruotėse, tiek varžybose atiduoti maksimumą jėgų ar net truputį daugiau“, – sakė plaukikė.

Airinė Palšytė (lengvoji atletikaį) 

Šuolininkei į aukštį šie metai buvo itin permainingi – saldžias pergales ir rekordus metų pradžioje apkartino antroje sezono dalyje koją kišusios traumos. 

Tačiau nepaisant to, 25-erių A.Palšytė 2017-ieji buvo išties įsimintini. 

Sportininkė LLAF taurėje pirmą kartą karjeroje įveikė dviejų metrų kartelę, o Europos uždarų patalpų čempionate peršoko 201 cm ir iškovojo aukso medalį. 

„Metai buvo kupini įvairių iššūkių. Pradžia džiuginanti ir daug žadanti, o tai, kad antrojoje metų dalyje kankinausi dėl traumos, yra profesionalaus sportininko kasdienybė, – kalbėjo A.Palšytė – Manau, per metus pavyko pasiekti daug ir jei teisingai išsigydysiu, viskas eis tik geryn.  

Man šįmet svarbiausias pasiekimas yra Europos čempionato aukso medalis – varžybose buvo didelė konkurenciją, o nuo antrosios vietos pavyko tolokai atsiplėšti“. 

Vasaros sezono metu, nors vis dar jautė skausmus, A.Palšytė  pasaulio čempionate užėmė 7-ąją – aukščiausią vietą  karjeroje – (192 cm), o Universiadoje iškovojo bronzos apdovanojimą. (191 cm). 

Šių metų „LTeam“ apdovanojimuose A.Palšytė nominuota net trijose kategorijose – Metų sportininkės, Metų pergalės bei Mėgstamiausio sportininko rinkimuose. 

„Esu labai nustebusi, nes praėjusias metais manęs nebuvo nė vienoje nominacijoje, o šiais – esu net keliose. Tai labai džiugina ir rodo, koks yra žmonių palaikymas. 

Jo sulaukiu tikrai daug – kai gavau traumą, nebuvo smerkimo, daugelis siūlė savo pagalbą ir patarimus. Žmonių supratimas apie Lietuvos vardo garsinimą sporte ir lengvąją atletiką auga. Tikrai smagu“,  – sakė lengvaatletė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.