EUROLYGA

LTF Didžiosios taurės atkrintamosiose varžybose – dramatiški mūšiai

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) vyrų Didžiosios taurės turnyro atkrintamosios varžybos dėl patekimo į finalinį ketvertą pažymėtos dvejomis dramatiškomis rungtynėmis.

 Lietuvos čempionate vyko atkaklios kovos<br> Sūduvos nuotr.
 Lietuvos čempionate vyko atkaklios kovos<br> Sūduvos nuotr.
 Lietuvos čempionate vyko atkaklios kovos<br> Sūduvos nuotr.
 Lietuvos čempionate vyko atkaklios kovos<br> Sūduvos nuotr.
 Lietuvos čempionate vyko atkaklios kovos<br> Sūduvos nuotr.
 Lietuvos čempionate vyko atkaklios kovos<br> Sūduvos nuotr.
 Lietuvos čempionate vyko atkaklios kovos<br> Sūduvos nuotr.
 Lietuvos čempionate vyko atkaklios kovos<br> Sūduvos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-11-28 19:09

Lietuvos čempionato lyderė Marijampolės „Sūduva" namuose priėmė jaunąją "Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley-SM Tauro" ekipą. Po Lietuvos pirmenybių rungtynių "Sūduvos" treneris Romas Sujeta pabrėžė Vilniaus komandos potencialą ir įžvelgė varžovų grėsmę ateityje. Būtent taip ir nutiko. Vilniečiai varžovams metė rimtą iššūkį, bet galiausiai "Sūduvos" klubas išplėšė dramatišką pergalę 3-2 (21:25, 27:25, 25:14, 25:27, 16:14).
Penktajame sete "Flamingo Volley" tinklininkai turėjo dvi galimybes pelnyti pergalingą tašką, bet to padaryti nesugebėjo.

„Varžovai tikrai gerai pradėjo rungtynes, o mes buvome kiek atsipalaidavę ir įkritome į duobę. Reikėjo mums atiduoti visas jėgas, o tų jėgų ne visi žaidėjai turėjo vienodai, kai kuriems žaidėjams savo padarė įtampa. Darėme daug klaidų patys. Gerai, kad ir varžovai klydo, todėl žaidimas išsilygino. Visgi nusiteikimo mums trūko, - pasakojo "Sūduvos" treneris Romas Sujeta. - Penktajame sete nusprendėme pakeisti mūsų lyderį Artūrą Vasiljevą ir jį vėliau išleisti į kitą poziciją, kurioje mačo pabaigoje atrodėme silpniausiai. Tas pasiteisino ir lemiamu momentu pavyko sužaisti stabiliai. Taigi, pagadinome žiūrovams nervus, bet tokios gavosi rungtynės„.

R. Sujeta pridūrė, kad finalo ketverto turnyras parodys tikrąsias "Sūduvos" galimybes, nes bus galimybė susitikti su stipriausiomis šalies komandomis.

„Pralaimėjome, bet nesame nugalėti. Tiek mes, tiek ir varžovai jautė, kad pergalė yra visai čia pat. "Sūduva" geriau sužaidė antro ir penkto seto pabaigas, - po rungtynių kalbėjo vilniečių treneris Vasilijus Burakinskis. - Negaliu žadėti, bet jei vaikinai per gruodžio ir sausio mėnesius nuoširdžiai padirbės treniruotėse, antrajame Lietuvos tinklinio čempionato rate žaisime kur kas brandesnį ir patrauklesnį tinklinį. Labai džiaugiuosi šiais žmonėms, kurie dabar atstovauja "Flamingo Volley" komandai. Lietuvos lygiu mes galime būti dar stipresni".

Dar vienas trileris įvyko Klaipėdoje, kur vietos "Amber Queen" ekipa namuose susitiko su Kauno "Starto-LSU" komanda. Šios dvi Lietuvos čempionato naujokės nestokoja ambicijų, todėl tarpusavio akistatos būna ataklios ir karštos.

Klaipėdiečiai po atkaklios penkių setų kovos išplėšė pergalę 3-2 (25:13, 14:25, 20:25, 25:20, 15:12) ir pateko į finalo ketverto turnyrą.

Po rungtynių įvyko incidentas tarp "Starto-LSU" komandos kapitono Stepono Narvydo ir vyriausiojo mačo teisėjo Gintaro Vitkaus. Po apsižodžiavimo ir apsistumdymo jie buvo išskirti, o Kauno ekipa LTF pateikė skundą.

Vaizdo įrašą turintis LTF Vykdomasis komitetas aiškinsis situaciją, apklaus visas puses bei priims sprendimą, su kuriuo bus supažindintos visos šalys.

Kiek lengviau kelialapį į finalinį ketvertą pelnė Baltijos lygoje rungtyniaujantis Šiaulių "Elgos-Master Idea-SM Dubysos" klubas. Jis išvykoje 3-0 (25:19, 25:23, 25:17) nugalėjo kovinguosius Kelmės "Etovio" tinklininkus.

LTF Didžiosios vyrų taurės finalo ketverto turnyras vyks Raseiniuose gruodžio 15-17 dienomis. Jame taip pat žais šeimininkė "Norvelita".
Dvejos rungtynės savaitgalį sužaistos Lietuvos moterų čempionate. Lyderės Vilniaus "SM Taur-VTC" tinklininkės namuose 3-0 (25:21, 25:17, 25:16) nugalėjo Kauno "LSU-Dextera" komandą, o Vilniaus universitetas svečiuose po gražios ir atkaklios kovos 3-2 (22:25, 25:21, 25:21, 19:25, 15:12) palaužė Gargždų SC klubo pasipriešinimą.

Lietuvos moterų čempionate pirmauja "SM Tauras-VTC" (6 tšk.), o antrąją vietą užima Vilniaus universitetas (5 tšk.).

Gruodžio 1 dieną Kaune įvyks "LSU-Dextera" ir Gargždų SC akistata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar už M. Navickienės skandalo kyšo Prezidentūros ausys?