EUROLYGA 2023

Lietuvos sportą užkariavę irkluotojai į šalį nustūmė ir krepšinį

Didžiausios pergalės pasiekiamos kantrumo, užsispyrimo ir sunkaus darbo dėka. Tačiau pagrindinis raktas į sėkmę – pasitikėjimas savo kolegomis. Ypač, kai rezultatas priklauso ne nuo vieno, tačiau keleto sportininkų indėlio.

 Irkluotojai pretenduoja į vyrų komandos apdovanojimą<br> Lrytas.lt montažas
 Irkluotojai pretenduoja į vyrų komandos apdovanojimą<br> Lrytas.lt montažas
 Porinės keturvietės įgula laimėjo visas įmanomas varžybas<br> R.Navicko nuotr.
 Porinės keturvietės įgula laimėjo visas įmanomas varžybas<br> R.Navicko nuotr.
 M.Griškonis ir S.Ritter<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Griškonis ir S.Ritter<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Olijnikas ir R.Nekriošius<br> V.Dranginio nuotr.
 A.Olijnikas ir R.Nekriošius<br> V.Dranginio nuotr.
 Porinė keturvietė laimėjo visas svarbiausias įmanomas varžybas<br> R.Navicko nuotr.
 Porinė keturvietė laimėjo visas svarbiausias įmanomas varžybas<br> R.Navicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Tomas Zmitrevičius

Dec 1, 2017, 7:21 PM, atnaujinta Dec 1, 2017, 7:36 PM

Geriausias įrodymas, kaip bendras darbas ir pasitikėjimas atneša rezultatus – Lietuvos irkluotojai. Šiais metais jie tarptautinėse varžybose pademonstravo puikius rezultatus ir džiaugėsi aukštomis pozicijomis, o taip pat į Lietuvą atgabeno ir aukščiausios prabos medalius.

LTeam“ ir portalas lrytas.lt rengia kasmetinius „LTeam“ apdovanojimus, o metų vyrų komandos nominacijoje trys pretendentai ir visi jie –  puikius rezultatus šiais metais demonstravę irkluotojai.

Su aukso medalius pasaulio čempionate iškovojusia porinės keturvietės įgula (Aurimas Adomavičius, Rolandas Maščinskas, Martynas Džiaugys ir Dovydas Nemeravičius) varžosi dvivietės baidarės duetas Andrejus Olijnikas ir Ričardas Nekrošius bei dvivietę valtį irkluojantys Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritter.

Būtent M.Griškonis ir S.Ritter pernai laimėjo „LTeam“ metų vyrų komandos apdovanojimą, o kas šiais metais džiaugsis tokiu apdovanojimu, galite nulemti ir jūs. 

Andrejus Olijnikas ir Ričardas Nekriošius (Irklavimas, dvivietė baidarė)

Nors 2017 metais medalių aukščiausio lygio varžybose iškovoti A.Olijnikui ir R.Nekriošiui nepavyko, rezultatai vis tiek verti pagyrimo.

1000 metrų rungtyje kauniečiai užėmė šeštąją vietą, o pasaulyje – septintąją. 

R.Nekriošiaus teigimu, rezultatai nėra idealūs, tačiau irkluotojas tvirtino, kad žinant tai, kokios problemos prieš svarbius startus kamavo tiek jį, tiek ir jo kolegą, liūdėti negalima.

„Vietos kurias užėmėme mus tenkina. Aišku, tai nėra idealu, kadangi kiekvienais metais žinodami ankstesnius rezultatus stengiamės juos pagerinti. Bet žinant tai, kad dėl ligų teko startuoti ir ne pačioje geriausioje formoje, viskas yra teigiama“, – sakė jis.

Sportininkų sėkmės formulė paprasta ir visiems suprantama. Nereikia stebuklų – tiesiog dirbti tinkama kryptimi.

„Vienas kitam padedame, vienas kitą paskatiname. Žinome, kad reikia atlikti sunkų darbą, todėl vienas kitą motyvuodami įgyvendiname tikslus. Džiaugiamės, kad buvome nominuoti ir įvertinti. Džiugu, kad mūsų pasirodymus pastebi. Tai motyvuoja stengtis ir galvoti, ką dar pagerinti, kad laimėtume medalius“, – šypsodamasis apie tai, kad su kolega pretenduoja tapti geriausia komanda sakė R.Nekriošius.

Aurimas Adomavičius, Rolandas Maščinskas, Martynas Džiaugys ir Dovydas Nemeravičius (Irklavimas, porinė keturvietė valtis)

Sėkmingiau ir negali būti. Šie vyrai sedėdami keturvietėje valtyje 2017 metais iškovojo visas įmanomas pergales bei laimėjo visas varžybas, kuriose dalyvavo.

Didžiausi pasiekimai – pasaulio ir Europos čempionatų auksas. Po pergalingo finišo pasaulio čempionate irkluotojų veiduose aiškiai matėsi visiškas išsekimas, tačiau visa tai atpirko išgirstas himnas, o vėliau ir užplūdę begaliniai sveikinimai.

„Kitaip nei teigiamai pasiekimų vertinti negalima. Visi atkaklūs, užsispyrę, įvykdėme milžinišką pasiekimą. Po pergalingo finišo vis dar buvo sunku patikėti tuo, ką padarėme. Džiugu, kad vienas kitą gerai suprantame. O tai, kad esame nominuoti, parodo kad mes įvertinti ir prideda motyvacijos bei noro stengtis dirbti toliau“, – teigė A.Adomavičius.

Jam antrino ir jauniausias įgulos narys, 20-metis D.Nemeravičius. Po pergalingo finišo pasaulio čempionate jį prireikė net gi gaivinti. 

Jaunuolis prisiminė, kad po pergalingo finišo pasaulio čempionate galva buvo visiškai tuščia ir tik vėliau suvokta, kas įvyko. Irkluotojo teigimu, kiekvienas įgulos narys skirtingas, tačiau tame galima įžvelgti tik pliusus.

„Kaip susirinkus visiems pirmą kartą po įvairių variacijų, tai labai nuostabu. Viskas yra tiesiog puiku. Iš kiekvieno komandos draugo yra ko pasimokyti. Smagu, kad supa įvairūs žmonės su kuriais galima tobulėti. Tai, kad esame nominuoti reiškia daug. Labai geras jausmas, kad žmonės mus supranta, pastebi ir žino, kiek mums tai reiškia“, – įspūdžiais dalijosi sportininkas.

Auksinė ketveriukė taip pat nominuota į „LTeam“ Metų pergalės apdovanojimą.

Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritter (Irklavimas, porinė dvivietė valtis)

Ne vienas ir ne du asmenys vis dar puikiai prisimena, kaip šis duetas Rio olimpinėse žaidynėse pademonstravo jėgą ir iškovojo sidabro apdovanojimą. 

Visad grėsmingas duetas varžovus „ant įtampos“ laikė ir šiais metais. Tik paskutiniai 200 metrų lėmė, kad pasaulio irklavimo čempionate Lietuvos dvivietės valties įgula liko be medalio. Jiems atiteko ketvirtoji vieta.

„Pasiekimai nebuvo tokie, kokių norėjome. Todėl būti labai patekinti rezultatu, kurį pasiekėme svarbiausiame starte – pasaulio čempionate negalime. Iki trečiosios vietos trūko tiek nedaug... Tačiau nieko nebepadarysime. Gaila tik tiek, kad mums nepavyko  savęs realizuoti tiek, kiek norėjome“, – įspūdžius iš pasaulio čempionato prisiminė M.Griškonis.

Irkluotojas pasidžiaugė, kad jis su kolega antrus metus iš eilės yra nominuoti tapti geriausia komanda,  tačiau neslėpdamas pripažino, kad šiais metais laimėti bus sunku, kadangi yra rimti konkurentai, kurie to yra labai verti.

„Būdamas vienvietėje valtyje esi pilnai priklausomas nuo savęs, o šiuo atveju viskas priklauso ir nuo kolegų. Galėjo būti ir geriau, bet mūsų su kolega įdėtas darbas buvo didelis. Malonu, kad esame nominuoti, tačiau žvelgiant į rezultatus, tai šį kartą apdovanojimo vertesnė atrodo porinė keturvietė. Nenustebintų ir būtų visai malonu, jei jie taptų geriausiais. Na, o mums patiems  tiesiog malonu būti nominuotiems ir dar šalia tokios jaunos, perspektyvios komandos“, – atviravo M.Griškonis.

M.Griškonis ir S.Ritter  geriausia metų vyrų komanda „LTeam“ apdovanojimuose tapo praėjusiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.