EUROLYGA 2023

Pasaulio žaidynėse – intriguojantys Lietuvos sportininkų startai

Lietuvos sportininkai pasiekė Portugaliją ir įsikūrė Vila Real de Santo Antonio miestelyje, kur prasidėjo IWAS pasaulio neįgaliųjų žaidynės.

 Donatas Dundzys ir Mindaugas Bilius.
 Donatas Dundzys ir Mindaugas Bilius.
Daugiau nuotraukų (1)

lpok.lt

Dec 1, 2017, 11:23 AM, atnaujinta Dec 1, 2017, 11:27 AM

Šeštą kartą istorijoje rengiamose žaidynėse mūsų šaliai atstovaus lengvaatlečiai Ramunė Adomaitienė, Mindaugas Bilius, Donatas Dundzys, Kęstutis Skučas, Danas Sodaitis ir Ramūnas Verbavičius. Lengvaatlečiams tai bus paskutinis, bet ne mažiau svarbus metų startas. Lietuvoje IWAS žaidynės pagal rangą yra prilygintos pasaulio čempionatams.

„Labai norisi metus baigti pergalingai. Neslėpsiu, kad šiemet svarbiausia buvo gerai pasirodyti pasaulio lengvosios atletikos čempionate Londone, kur laimėjau rutulio stūmimo auksą ir planą įvykdžiau. Bet pasaulio čempiono titulas įpareigoja laikyti aukštai iškeltą kartelę ir neatsipalaiduoti“, – ambicijų prieš startus IWAS žaidynėse Portugalijoje nestokojo lengvaatletis Mindaugas Bilius.

M. Bilius iš 2015 m. Sočyje vykusių IWAS žaidynių grįžo su dviem apdovanojimais: auksas iškovotas rutulio stūmime ir bronza disko metime. Dar geriau šiauliečiui sekėsi ankstesnėse žaidynėse. Debiutinėse 2011 m. žaidynėse Jungtiniuose Arabų Emyratuose jam nebuvo lygių nei rutulio stūmime, nei disko metime. M. Bilius abu titulus apgynė ir kitose žaidynėse 2013 m. vykusiose Nyderlanduose.

„Aukšti, stabilūs rezultatai neateina iš niekur. Tai – nuoseklaus darbo rezultatas. Tikrai kovosiu dėl medalių ir rutulio stūmime, ir disko metime. Bet turiu pripažinti, kad pasirengimui šioms žaidynėms negalėjau skirti tiek dėmesio, kiek ankstesnėms. Rimtai žiūriu į Lietuvos parolimpinio komiteto prezidento pareigas, o jas vykdant tinkamai, treniruotėms laiko lieka mažiau. Nuo rugsėjo itin didelį dėmesį skiriame Kūno kultūros ir sporto įstatymo rengimui, darbui su naujais ir potencialiais partneriais. Veiklos daug, bet stengiausi neapleisti ir sporto. Viską matysime sektoriuje“, – sakė M. Bilius.

M. Biliui rutulio stūmimo ir disko metimo sektoriuose kompaniją sudarys Donatas Dundys, šiemet pirmą kartą tapes pasaulio čempionato prizininku. Alytiškis Londone iškovojo bronzos medalį.

„Bus įdomu pažiūrėti, kaip Donatui seksis Portugalijoje. Neslėpsiu, kad Londone jo bronzos medalis mane nudžiugino net labiau už mano pergalę. Labai intriguoja ir Dano Sodaičio debiutas. Jis Portugalijoje pereis klasifikaciją ir startuos bėgimo sprinto rungtyse, šuoliuose į tolį. Tikiuosi, kad milžinišką patirties bagažą turinčiai Ramunei Adomaitienei čia pavyks pakilti dar aukščiau nei Londone (R. Adomaitienė pasaulio čempionato šuolių į tolį rungtyje užėmė 5 vietą – red.). Kęstutis Skučas išbandys naują lenktyninį vežimėlį, o Ramūnas Verbavičius pasitikrins, kiek patobulėjo po pasaulio čempionato Londone. Taigi, mūsų laukia daug tikrai įdomių startų“, – sakė M. Bilius.

IWAS pasaulio žaidynėse Portugalijoje atletai iš viso pasaulio varžosi penkiose sporto šakose: šaudyme iš lanko, lengvojoje atletikoje, plaukime, stalo tenise, tekvondo. Lengvaatlečiai varžybas pradės sekmadienį.

Lietuvos sportininkų startų IWAS pasaulio žaidynėse tvarkaraštis:

Sekmadienis (gruodžio 3 d.)

15.05 val. Ramūnas Verbavičius – ieties metimas

15.45 val. Kęstutis Skučas – 200 m vežimėliai

17.30 val. Mindaugas Bilius / Donatas Dundzys – disko metimas

17.30 val. Danas Sodaitis – 100 m bėgimas

18.15 val. Ramūnas Verbavičius – rutulio stūmimas

18.20 val. Ramunė Adomaitienė – šuoliai į tolį

18.30 val. Kęstutis Skučas – 1500 m vežimėliai

Pirmadienis (gruodžio 4 d.)

15.00 val. Kęstutis Skučas – disko metimas

16.30 val. Danas Sodaitis – 200 m bėgimas

17.20 val. Ramunė Adomaitienė – rutulio stūmimas

18.00 val. Danas Sodaitis – šuoliai į tolį

18.10 val. Kęstutis Skučas – 400 m vežimėliai

Antradienis (gruodžio 5 d.)

11.45 val. Ramūnas Verbavičius – disko metimas

13.20 val. Mindaugas Bilius / Donatas Dundzys – rutulio stūmimas

13.25 val. Kęstutis Skučas – 100 m vežimėliai

13.40 val. Ramunė Adomaitienė – 100 m bėgimas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.