EUROLYGA 2023

Mindaugas Bilius – IWAS pasaulio žaidynių čempionas

Mindaugas Bilius po ketverių metų pertraukos susigrąžino tai, kas jam priklauso – IWAS pasaulio žaidynių disko metimo rungties čempiono titulą. Lietuvos lengvaatletis Portugalijoje vykstančiose žaidynėse diską nuskraidino 50,03 metro ir pranoko visus varžovus. Sidabro medalis irgi keliaus į Lietuvą. Šį apdovanojimą iškovojo alytiškis Donatas  Dundzys, kurio mestas diskas Portugalijoje skriejo 41,54 metro.

 Mindaugas Bilius tapo čempionu
 Mindaugas Bilius tapo čempionu
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2017, 9:37 PM, atnaujinta Dec 3, 2017, 9:38 PM

M. Bilius, tradiciškai geriausius rezultatus demonstruojantis paskutiniais bandymais, šį kartą diską toliausiai nuskraidino paskutiniu, šeštuoju mėginimu. M. Bilius IWAS pasualio žaidynių auksą disko metimo rungtyje iškovojo po ketverių metų pertraukos. 2011 m. Jungtiniuose Arabų Emyratuose lietuvis buvo pirmas, 2013 m. Nyderlanduose apgynė titulą ir tik 2015 m. Sočyje tenkinosi bronza.

D. Dundziui sidabrą atnešė ketvirtas bandymas iš šešių. Trečioje pozicijoje likęs airis Cathalis Jamesas Ryanas toliausiai diską numetė 28,85 metro ir gerokai atsiliko nuo abiejų Lietuvos sportininkų. M. Bilius ir D. Dundzys antradienį dar startuos rutulio stūmimo rungtyje. Šiemet Londone vykusiame pasaulio čempionate M. Bilius šioje rungtuje iškovojo auksą, o D. Dundzys pelnė bronzos apdovanojimą.

Sekmadienį Portugalijoje startavo visi šeši IWAS žaidynėse dalyvaujantys Lietuvos lengvaatlečiai.Du apdovanojimus – aukso ir bronzos – susižėrė Ramūnas Verbavičius. Kauniečiui nebuvo lygių rutulio stūmimo varžybose, kur lietuvis pademonstravo čempiono titulą atnešusį rezultatą  (9,64 metro). Prieš tai R. Verbavičius varžėsi ieties metimo rungtyje, kurioje iškovojo bronzą (26,26 m).

IWAS pasaulio žaidynių debiutantas Danas Sodaitis jau pirmose savo varžybose laimėjo 100 metrų bėgimą (11,91 sek.). Šuolių į tolį varžybose niekas neprilygo Ramunei Adomaitienei (4,39 metro).

Kęstutis Skučas 1500 metrų vežimėlių lenktynėse užėmė 6 poziciją (5:10,54 min.).

„Labai džiaugiuosi savo ir kitų Lietuvos komandos narių rezultatais. Atrodo simboliška, kad šias pergales iškovojome gruodžio 3 d., kuri yra Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. Šias pergales skiriame visai Lietuvos žmonių su negalia bendruomenei. Noriu, kad mūsų sportininkų pasiekimai, kuriuos mato visas pasaulis, būtų įvertinti ir tėvynėje. Nesvarbu, ar žmogus sveikas, ar jis turi negalią. Svarbu, kad jis eina, dirba ir atiduoda visas jėgas gimtinės labui“, – sakė M. Bilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.