EUROLYGA 2023

Vytautas Strolia į olimpiadą vyks ne tik dalyvauti: „Važiuoju parodyti rezultato"

Permainingai – taip pirmas pasaulio biatlono taurės etapas susiklostė Lietuvos sportininkams. Sėkmingą mišrios estafetės komandos pasirodymą keitė netaiklūs šūviai asmeninėje rungtyje, Vytauto Strolios blykstelėjimą sprinte – prastos persekiojimo varžybos.

 Vytautas Strolia olimpiadoje nori pasirodyti kuo geriau<br> A.Ivanov nuotr.
 Vytautas Strolia olimpiadoje nori pasirodyti kuo geriau<br> A.Ivanov nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-04 16:36, atnaujinta 2018-01-24 13:23

Estešunde (Švedija) vykusio pirmo etapo mišrių estafečių varžybose Natalija Kočergina, Diana Rasimovičiūtė, Karolis Dombrovskis ir Tomas Kaukėnas antrąkart istorijoje neatsiliko ratu bei tarp 24 šalių užėmė 17 vietą, o vienetų mišrių estafečių rungtyje Natalija Paulauskaitė ir V.Strolia buvo 20-i. Individualiais pasirodymais išsiskyrė atitinkamai asmeninėse lenktynėse bei sprinte išsiskyrė T.Kaukėnas bei V.Strolia.

25-ą gimtadienį Švedijoje paminėjęs V.Strolia į geriausių 60-uką sprinto varžybose prasibrovė antrą kartą karjeroje. Gulėdamas sportininkas prašovė dukart, tuo tarpu stovint nesuklydo nė sykio bei parodęs konkurencingą 50-ą laiką trasoje (greičiausiai šliuožusiam norvegui Johannesui Thingnesui Boe pralaimėjo vos 1 min. 15,4 sek.) užėmė 57 vietą.

„Žinoma malonu, kada būni aukščiau. Ta vieta nėra kažkas „super“, bet geriau nei būti už 60-uko ribos. Nėra „vau“, bet malonu patekti į pirmą persekiojimą pasaulio taurėje“, – kukliai džiaugėsi V.Strolia.

Potencialiai lietuvis pretendavo patekti į geriausiųjų 30-uką – tam reikėjo taiklių šūvių šaudykloje. Biatlonininkas neslepia, kad prie sėkmingo pasirodymo prisidėjo ir palankios sąlygos – trasa buvo kieta bei greita.

„Dar toks esu, kad didelę įtaką daro trasos būklė. Jei sunkesnės sąlygos, kaip buvo šitame etape, slydimas prastas, o trasos būklė „išmalta“, minkšta, tada man iškart daug sunkiau „važiuoti“. Reikia jėgos, o jos šiek tiek trūksta. Kai nėra trasoje greičio ir reikia daugiau jėgos, man būna sunkiau“, – paaiškino V.Strolia.

Būtent minkšta trasa biatlonininkai šliuožė 20 km asmeninėse lenktynėse – tada V.Strolia užėmė 87 vietą, tačiau gana sėkmingai pasirodė T.Kaukėnas. Sezono pradžios neforsuojantis bei gerą sportinė formą tik po Naujųjų įgyti besitikintis sportininkas užėmė 54 vietą, nors šaudykloje „uždirbo“ keturias baudos minutes. Tam, kad iškovotų įskaitinius pasaulio taurės taškus, lietuviui reikėjo suklysti dviem sykiais mažiau.

Sprinte T.Kaukėnas liko 89-as, K.Dombrovskis – 95-as bei asmeninėse lenktynėse 72-as. Kur kas prasčiau etapas susiklostė moterų komandai: aukščiausią vietą užėmusi Natalija Paulauskaitė sprinte buvo 86-a. Vienintelis persekiojime startavęs V.Strolia suko aštuonis baudos ratus bei užėmė 58 vietą.

„Nelabai atsistačiau, visą laiką varžytis antrą dieną man būna sunkoka. Buvo fiziškai sunku, o šaudyme, gal dėl nuovargio, nebuvo maksimalios koncentracijos, – aiškino V.Strolia. – Padariau klaidų, vėjas gal kiek pamaišė. Šaudymas nėra stiprioji mano pusė, tai toks vėjas dar labiau „duoda į minusą“. Kiti biatlonininkai, kurie gerai šaudo, ir prie vėjo gali gerai sušaudyti.“

Prieš ketverius metus kaip slidininkas į Sočio olimpines žaidynes vykęs V.Strolia realiai pretenduoja į vieną iš dviejų vyrų komandos iškovotų kelialapių į olimpiadą. Vis dėlto dėl vidinės atrankos komandoje biatlonininkas galvos nesuka.

„Labiausiai olimpinę atranką sureikšmina visi aplinkui, o aš visiškai ne. Nėra pagrindinis tikslas olimpiada, nes į olimpiadą noriu nuvažiuoti ir rezultatą parodyti, o ne tik kad išvažiuoti. Jei reiktų rinktis išvažiuoti į olimpiadą ir tik sudalyvauti ar turėti visą gerą sezoną, bet be olimpiados, tai tikrai rinkčiausi antrą variantą“, – tikino buvęs slidininkas.

Biatlono olimpinė rinktinė paaiškės po sausio 18-21 dienomis Italijoje vyksiančio šešto pasaulio taurės etapo. Antrasis pasaulio taurės etapas gruodžio 8-10 dienomis vyks Hochfilcene (Austrija).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.