EUROLYGA 2023

Po smūgio Rusijai – antausis Vladimiro Putino patikėtiniui

Antradienį Lozanoje (Šveicarija) vykusiame Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) posėdyje buvo sprendžiamas vienas didžiausių klausimų sporto istorijoje. Buvo svarstoma dėl Rusijos dalyvavimo 2018-ųjų Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse.

 Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimai palietė ir buvusį Rusijos sporto ministrą V.Mutko <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimai palietė ir buvusį Rusijos sporto ministrą V.Mutko <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2017, 10:12 PM, atnaujinta Dec 5, 2017, 10:39 PM

IOC vykdomasis komitetas nusprendė nepasigailėti į dopingo skandalus įklimpusios Rusijos ir skyrė griežčiausią bausmę – uždraudė dalyvauti 2018-ųjų metų pradžioje startuosiančiame sporto renginyje.

Sankcijos neaplenkė bei stipriai kirto ir pavieniams prie dopingo skandalų prisidėjusiems asmenims.

Posėdyje buvo priimtas sprendimas neleisti  bet kokiose ateityje vyksiančiose olimpinėse žaidynėse dalyvauti buvusiam Rusijos sporto ministrui, o dabar ministro pirmininko pavaduotojui Vitalijui Mutko.

Jis dar prieš IOC vykdomojo komiteto posėdį nevengė aštriai pasisakyti viešumoje, o savo nuomonę dėstė ir prieš 2018 metų pasaulio futbolo čempionato burtų traukimo ceremoniją Maskvoje.

„Jeigu neduosi atgal, tave sutraiškys. Dabar visi stengiasi mus paversti blogiečiais, nes esame stipri sporto šalis“, – tuomet drąsiai pareiškė V.Mutko, kuris Rusijos sporto ministru buvo nuo 2008 iki 2016 metų.

Tokie patys draudimai pritaikyti ir buvusiam V.Mutko pavaduotojui Jurijui Nagornychui. Jis taip pat turės pamiršti visas ateityje vyksiančias olimpines žaidynes.

Be viso to, iš 2022 metų Pekino olimpinių žaidynių koordinavimo komisijos pašalintas Sočio olimpiados organizacinio komiteto vadovas Dmitrijus Černyšenka. 

Taip pat nuspręsta sustabdyti Rusijos olimpinio komiteto (ROC) prezidento Aleksandro Žukovo narystę IOC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.