EUROLYGA 2023

„Energija“ susigrąžino pirmą vietą Lietuvos ledo ritulio lygoje

Deividas Kazlauskas ir Aurimas Gaidauskas pelnė po du įvarčius, Justinas Vėželis atidarė savo įvarčių sąskaitą Lietuvos čempionate, o Elektrėnų „Energija“ 6:2 (2:0, 4:1, 0:1) nugalėjo „Kaunas Hockey“ ekipą ir ne tik oficialiai susigrąžino pirmą vietą turnyro lentelėje, tačiau ir atsirevanšavo už patirtą pralaimėjimą Kaune.

 Elektrėnų „Energija“ - „Kaunas Hockey“. <br> hockey.lt nuotr.
 Elektrėnų „Energija“ - „Kaunas Hockey“. <br> hockey.lt nuotr.
 Elektrėnų „Energija“ - „Kaunas Hockey“. <br> hockey.lt nuotr.
 Elektrėnų „Energija“ - „Kaunas Hockey“. <br> hockey.lt nuotr.
 Elektrėnų „Energija“ - „Kaunas Hockey“. <br> hockey.lt nuotr.
 Elektrėnų „Energija“ - „Kaunas Hockey“. <br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 14, 2017, 10:27 AM

Nors pagal pergalių procentą „Energija“ nebuvo užleidusi pozicijų, tačiau dėl daugiau žaistų rungtynių ir didesnio taškų kiekio „Kaunas Hockey“ ekipa iki šių rungtynių vis dar rikiavosi pirmoje Lietuvos čempionato turnyro lentelės pozicijoje.

Nuo pat rungtynių pradžios „Energija“ neleido suabejoti, kas šiandien aikštelės šeimininkas.

Šeštą susitikimo minutę D.Kazlauskas (5:48, rez. perd. Artūras Katulis ir Rolandas Aliukonis) pataisė A.Katulio smūgiuotą ritulį ir įmušė pirmą rungtynių įvartį, o likus žaisti šiek tiek daugiau nei penkias minutes iki kėlinio pabaigos tas pats D.Kazlauskas (14:19, rez. perd. A.Katulis ir Danielius Nomanovas) skirtumą padvigubino – 2:0.

Antro kėlinio pradžioje Justinas Vėželis (24:26, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Dovydas Kulevičius) atsidarė savo įvarčių sąskaitą Lietuvos čempionate, o dar po 27 sekundžių varžovus nubaudė ir A.Gaidauskas (24:53).

Nors kėlinio viduryje Vytautui Jagelavičiui iščiuožus į greitą puolimą pavyko atidaryti ir „Kaunas Hockey“ įvarčių sąskaitą, tačiau po 23 sekundžių įvarčiu atsakė ir Mauras Baltrukonis (29:27) bei sugrąžino šeimininkams keturių įvarčių pranašumą – 5:1.

Kėlinio pabaigoje į konfliktą įsivėlė D.Kulevičius ir svečių puolėjas Savelijus Morozovas.

Nors ant nubaustųjų žaidėjų suolelio atsisėdo tik D.Kulevičius, tačiau netrukus ten pat atsidūrė ir Petras Nausėda, o išsilyginus sudėtims antrą savo įvartį šiose rungtynėse pelnė A.Gaidauskas (39:59, rez. perd. D.Nomanovas ir Donatas Vitte).

Trečiame kėlinyje „Energija“ toliau nemažino apsukų ir nors įvarčių nepelnė, tačiau ir „Kaunas Hockey“ pasižymėti pavyko tik kartą, kai svečiai įgavo dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą ir įvartį pelnė Žygimantas Girdžius (52:50,rez. perd. D.Streckis ir Aurimas Gutauskas).

Visas rungtynes „Energijos“ vartus gynė Aleksejus Brišas, o „Kaunas Hockey“ – Lukas Jakšys.

„Energija“ atliko 36 (7, 18, 11) smūgius į vartus, tuo tarpu „Kaunas Hockey“ – 34 (15, 8, 11). Elektrėniečiai taip pat laimėjo pagal įmetimus (37 prieš 32), tačiau surinko daugiau baudos minučių (30 prieš 28).

Kitas rungtynes „Energija“ žais šeštadienį ir sekmadienį svečiuose prieš Klaipėdos „Baltijos“ ekipą.

„Energija“ (24 tšk.) per devynerias rungtynes yra iškovojusi aštuonias pergales ir žengia pirmoje pozicijoje, tuo tarpu „Kaunas Hockey“ (23 tšk.) ekipą per dvylika susitikimų iškovojo aštuonias pergales ir užima antrą poziciją.

Tai buvo jau trečios šių komandų rungtynės šiame sezone: lapkričio pradžioje „Energija“ namuose šventė pergalę rezultatu 8:1, tačiau jau lapkričio pabaigoje svečiuose jiems po paskutinę sekundę praleisto įvarčio nusileido rezultatu 4:5.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.