EUROLYGA 2023

Nepasiduodanti Rūta Meilutytė: „Nesu tokios sportinės formos, kad sugebėčiau pasitaupyti“

Olimpinė čempionė Rūta Meilutytė ir toliau išlaiko Europos pirmenybių trumpajame take favoritės vardą. 50 metrų krūtine Europos čempionės titulą trečiadienį iškovojusi lietuvė penktadienį ir vėl privertė minėti savo pavardę. Mūsų šalies atstovė antruoju rezultatu prasimušė į 100 metrų distancijos finalą, nors po kvalifikacijos kovų ji bendroje įskaitoje turėjo vos devintąjį rezultatą.

R.Meilutytė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Meilutytė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Meilutytė buvo greičiausia plaukiant 50 m krūtine.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Meilutytė buvo greičiausia plaukiant 50 m krūtine.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Modestas Krukauskas, lrytas.lt korespondentas Kopenhagoje (Danija)

Dec 15, 2017, 7:43 PM, atnaujinta Dec 15, 2017, 8:03 PM

Kvalifikacijoje tik devintuoju rezultatu savo pasirodymą užbaigusi 20-metė R.Meilutytė privertė svarstyti, ar tik ne dviejų savaičių „atostogos“ ligos patale duoda savo neigiamus vaisius.

Tačiau pati sportininkė vakare savuoju startu paneigė spėliones: antrame pusfinalyje ji startavo iš ne itin patogaus antrojo takelio, bet sugebėjo užimti antrąją vietą. Jos rezultatas – 1 min. 04,95 sek. buvo antras per abu pusfinalius. Geriau už lietuvę plaukė tik suomė Jenna Laukkanen.

Finalinis plaukimas numatytas šeštadienio vakarą.

„Vakaras buvo kur kas geresnis nei rytas – taip būna pas mane, – kalbėjo po plaukimo R.Meilutytė, akcentuodama į kur kas tvirtesnį vakarinį plaukimą nei rytinę kvalifikaciją. – Gavau poilsio ir turiu gerą laiką. Juo tikrai esu patenkinta. Man buvo smagu plaukti“.

– Šiame plaukime jau matėsi, kad nesitaupėte – atidavėte visas jėgas.

– Dabar nesu tokioje geroje sportinėje formoje, kad dar galėčiau pasitaupyti. Kiek leidžia sveikata, tiek ir plaukiu. Galiu pasakyti, kad stengiuosi visuose startuose įvykdyti visas keliamas užduotis ir taupytis šiame čempionate neišeina.

– Sakėte po kvalifikacijos, kad dar nežinote, kas galėtų būti rimčiausia konkurentė dėl 100 metrų nuotolio krūtine plaukime. Dabar jau įsivaizduojate? Galima teigti, kad tai suomė J.Laukkanen?

– Gali būti ir ji, gali būti ir danė Rikke Pedersen. Tačiau visi finalininkų laikai yra labai artimi vienas kito ir galima vis dėlto tik spėlioti. Finalas šiuo atveju viską parodys.

– 100 metrų krūtine nuotolio finalas vyks ne penktadienį, o jau šeštadienį. Tai yra jums pliusas, ar minusas?

– Manau, kad tai pliusas. Ši distancija vis dėlto yra varginanti ir yra labai gerai pailsėti ir nusiraminti. Būtų tikrai sunkoka plaukti tą pačią dieną ir finalą.

– Treneris nerimavo, kad vis ilgėjant distancijoms, ligos padariniai gali būti jaučiami. Juk dvi savaites buvote be plaukimo. Ar šiuo atveju buvo sunkiau plaukti nei 50 metrų?

– Jaučiasi sunkumas. Manau, kad kovojau ne visa jėga, tačiau bandžiau apie tai negalvoti. Ligos padariniai jautėsi: jei 50 metrų šiek tiek pasitreniravęs gali nuplaukti, tai jau 100 metrų yra tikrai savotiškas iššūkis.

– Jums čempionate dar liks 200 metrų krūtine distancija sekmadienį. Tačiau su treneriu kalbėjote, kad nežinote, ar plauksite. Jau turite sprendimą dėl šio nuotolio?

– Dar jokio sprendimo nėra. Viskas spręsis šeštadienį, po finalo. Jei bus viskas gerai, jėgų bus, nematau jokių problemų startuoti ir 200 metrų nuotolyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.