EUROLYGA 2023

Parolimpinis čempionas Mindaugas Bilius deda tašką: nusprendė baigti karjerą

Lietuvą pasaulyje garsinęs bei parolimpiniu čempionu 2016-aisiais tapęs ir daugelyje kitų varžybų nugalėjęs Mindaugas Bilius nusprendė baigti profesionalaus sportininko karjerą.

 M.Bilius nusprendė nebetęsti sportininko karjeros<br> T.Bauro nuotr.
 M.Bilius nusprendė nebetęsti sportininko karjeros<br> T.Bauro nuotr.
 M.Bilius nusprendė nebetęsti sportininko karjeros<br> T.Bauro nuotr.
 M.Bilius nusprendė nebetęsti sportininko karjeros<br> T.Bauro nuotr.
 M.Bilius nusprendė nebetęsti sportininko karjeros<br> Rimanto Navicko nuotr.
 M.Bilius nusprendė nebetęsti sportininko karjeros<br> Rimanto Navicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 21, 2017, 11:36 PM

Tokią žinią šiuo metu Lietuvos parolimpiniam komitetui (LPOK) vadovaujantis M.Bilius pranešė „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Gyvenimo būdas“.  

„Nusprendžiau, kad užtenka. Džiaugiuosi, kad atsirado daug jaunimo, kurie gali iškovoti medalius. Reikia tikėtis, kad ir ateityje jų bus. Apsisprendimas buvo sunkus, nes dėl medalių kovoti dar tikrai galiu. Tačiau pamaniau, kad jau esu viską laimėjęs, ką tik galėjau. Sakoma, kad stiprių žmonių savybė – išeiti nenugalėtiems. Todėl nusprendžiau, kad dabar ir reikia išeiti. Šiuo metu esu Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas ir noriu atstovauti mūsų sportininkams, skleisti žinią, kad mes esame“, – teigė jis.

2017-ųjų kovą M.Bilius vienbalsiai buvo išrinktas į LPOK vadovo postą, o jo teigimu, pagrindinis siekis dabar yra kuo daugiau padaryti, kad žmonėms su negalia atsirastų motyvacija.

„Mano fizinė būklė reabilitacijos metu stipriai taisėsi ir tai pridėjo motyvacijos. Dabar noriu pats kuo daugiau padaryti, kad žmonėms atsirastų motyvacijos. Tie kurie yra neįgalūs ir užsiima sportu verti pagyros. Jie yra labai stiprūs. Jiems sportas padeda pamatyti daugiau pasaulio, jie įeina į mūsų visuomene, padeda tapti jos dalimi“, – laidoje „Gyvenimo būdas“ teigė parolimpinis čempionas.

35-erių šiaulietis sportuoti noro neprarado net ir po to, kai gyvendamas JAV tik per plauką liko gyvas po mašinos avarijos. 2010-aisiais grįžęs į Lietuvą jis niekada neprarado motyvacijos.

„Supratau, kad esu žmogus ir po avarijos galiu daryti tai ką dariau ankščiau. Kažkada, kai pradėjau sportuoti su treneriu Rimu Plunge, jis pasakė, kad likimas mane čia ir atsiuntė“, – mintimis dalijosi M.Bilius.

Anot karjerą baigusio čempiono, dabar laukia daug darbų, nes yra planų, kuriuos reikia įgyvendinti parolimpiniame komitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.