EUROLYGA 2023

Jono Truchanovičiaus ekipa laimėjo Prancūzijos rankinio milžinų mūšį

Jonas Truchanovičius mėgavosi Prancūzijos rankinio desertu. „Montpellier“ komanda, kurioje žaidžia vienas geriausių Lietuvos rankininkų, ketvirtadienį Prancūzijos lygos favoritų dvikovoje savo aikštėje nugalėjo turtingiausią Europos klubą Paryžiaus PSG 33:30 (17:14). J.Truchanovičius įmetė 3 įvarčius. 

Jonas Truchanovičius<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Truchanovičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2017, 1:27 AM

Tai buvo paskutinės rungtynės prieš žiemos pertrauką. Jomis baigėsi pirmasis ratas, po kurio pirmąją vietą tvirtai užima „Montpellier“ klubas. J.Truchanovičius ir jo komandos draugai nepatyrė pralaimėjimo kartėlio, prarado tik vieną tašką, kai sužaidė lygiosiomis su „St.Raphael“ ekipa, ir per 13 rungtynių iškovojo 25 taškus. 

Antrąją vietą užima sezono atradimu tapęs „Nimes“ (20 taškų), o čempiono vardą ginantis PSG – tik trečias (19 taškų).
Monpeljė ekipos kairysis pusiaukraštinis J.Truchanovičius per pirmąjį ratą žaidė visas 13 rungtynių, įmetė 31 įvartį ir 10 kartų buvo pašalintas 2 min. 

Prancūzijos lygos antrasis ratas prasidės tik vasario mėnesį. Dabar klubų varžybose bus pertrauka, per kurią geriausi rankininkai išsivažinės į savo šalių rinktines ir kovos Europos čempionate arba pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Trečiadienį pirmasis ratas baigėsi ir Prancūzijos antrojoje lygoje. Joje pirmauja „Istres“ klubas, kuriame rungtyniauja Vaidotas Grosas. Kelialapio į stipriausiąją pakopą siekiantys Istro rankininkai per 13 rungtynių iškovojo 20 taškų ir 2 taškais lenkia artimiausią persekiotoją „Dijon“ ekipą. 

„Istres“ smarkiai patriukšmavo ir Prancūzijos lygos taurės turnyre, kuriame jau nugalėjo dvi pirmosios lygos komandas ir pateko į finalo ketvertą. 

Kitos dvi lietuvių ekipos dažniau pralaimi, negu laimi. „Limoges“ su Viliumi Rašimu užima 10-ąją vietą (11 taškų), „Caen“ su Skirmantu Plėta – 11-ąją (10 taškų). Beje, „Caen“ labai gerai pradėjo sezoną, bet pirmojo rato pabaigoje pralaimėjo net 6 iš eilės rungtynes. 

Per pirmąjį ratą S.Plėta įmetė 51 įvartį, daugiausiai ginantis žaidžiantis, bet baudinius metantis V.Grosas – 20 įvarčių, vartininkas V.Rašimas įvarčių nepelnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.