EUROLYGA 2023

A. Lukašenka gina dopingo skandale įklimpusią Rusiją: „Nepagautas – ne vagis“

Šią savaitę įvykusiame neformaliame Nepriklausomų valstybių sandraugos suvažiavime Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka dar kartą sukritikavo sprendimą Rusijai neleisti varžytis 2018-ųjų Pjongčango olimpiadoje.

 A.Lukašenka ir V.Putinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Lukašenka ir V.Putinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Lukašenka ir V.Putinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Lukašenka ir V.Putinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 27, 2017, 10:39 PM

Tokių sankcijų Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) ėmėsi Rusijai įklimpus į galimai valstybės remiamos dopingo sistemos skandalą.

„Mes jokiu būdu nepalaikome tokio žingsnio prieš Rusiją ir jos sportininkus, – kalbėjo A.Lukašenka. – Pritariame tam, kad būtina imtis sankcijų prieš dopingo vartojimą, tačiau jos turi būti taikomos tik kaltiesiems. Nepagautas – ne vagis, todėl sankcijos Rusijai yra neteisingos“.

Šalies vadovas prisiminė ir atvejį, kai į dopingo skandalą buvo patekę Baltarusijos kanojų irkluotojai. Tiesa, jie galiausiai buvo išteisinti.

„Prieš Rio de Žaneiro olimpiadą Baltarusijos irkluotojai intensyviai treniravosi ir ruošėsi joje dalyvauti. Nors galiausiai įrodėme esantys nekalti (Sporto arbitražo teisme, – Red.), laikas buvo praėjęs.

Esu įsitikinęs, kad dabar taip pat atsitiks ir Rusijai. Jeigu nežinote, ar rusai kalti, nepolitizuokite proceso. Tai, kas vyksta, gali būti vertinama tik kaip politinės sankcijos šaliai“, – į IOC kreipėsi A.Lukašenka.

Dopingu nesusitepę Rusijos atletai Pietų Korėjoje vis dar galės varžytis po neutralia vėliava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.