EUROLYGA 2023

Lietuvos teisėjai Europos čempionate atėmė pergalę iš Slovėnijos rankininkų

Slovėnijos rankininkai jau džiaugėsi pergale, o Slovėnijos žiniasklaida spėjo paskelbti, kad jų komanda Europos čempionato antrajame ture nugalėjo Vokietijos rinktinę. Tačiau slovėnai džiaugėsi per anksti – Lietuvos teisėjai Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis nusprendė, kad rungtynės turi baigtis kitaip. 

 Lietuvos teisėjai atėmė pergalę iš Slovėnijos rankininkų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Lietuvos teisėjai atėmė pergalę iš Slovėnijos rankininkų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 12:04 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:05 AM

 po finalo sirenos teisėjai parodė raudoną kortelę slovėnui Blažui Blagotinšekui ir leido vokiečiams mesti baudinį. Tobiasas Reichmannas pasiuntė kamuolį į tinklą ir rezultatas tapo lygus 25:25. 

„Fui! Fui! Fui! Taip, žaidėme su Vokietija! Tačiau Slovėniją nugalėjo Lietuva“, - iškart po rungtynių socialiniuose tinkluose parašė Slovėnijos sporto dienraštis „Ekipa“. 

Visas rungtynes Zagrebo arenoje kunkuliavusios aistros labiausiai įkaito paskutinę minutę. Likus apie 10 sek. vokietis Paulis Druxas išlygino rezultatą 24:24, bet slovėnai surengė žaibišką ataką, per kurią Blažas Jancas įmetė, kaip tada atrodė, pergalingą įvartį. 

Tačiau nuaidėjus sirenai Vokietijos rankininkai apspito Lietuvos teisėjus, o šie, apie penkias minutes žiūrėję vaizdo įrašą, galiausiai nusprendė, kad jau po B.Janco įvarčio jo komandos draugas B.Blagotinšekas sutrukdė vokiečiams išsimesti kamuolį iš aikštės vidurio. 

Tokios nervingos pabaigos gal net nebūtų buvę, jei ne kitas epizodas antrojo kėlinio viduryje. Teisėjams kažkas pasivaideno ir jie pašalino 2 min. šalia varžovo bėgusį slovėną Vidą Kavtičniką, o po kelių akimirkų 2 min. pašalinimu nubaudė ir nesuvokiamu sprendimu pasipiktinusį Slovėnijos rinktinės trenerį Veseliną Vujovičių (vietoj jo bausmę turėjo atlikti aikštės žaidėjas). 

Slovėnai tuo metu pirmavo 19:16, bet žaisdami be dviejų rankininkų praleido tris iš eilės įvarčius ir rezultatas tapo lygus. 
Beje, iš viso slovėnai 2 min. buvo pašalinti 9 kartus, vokiečiai – tik 3. 

„Ką mes galime padaryti, jei teisėjai kuria naujas taisykles?“ – po mačo retoriškai paklausė Slovėnijos rinktinės treneris Veselinas Vujovičius. 

V.Mažeika ir M.Gatelis didelio skandalo sūkuryje buvo atsidūrę ir per praėjusių metų pasaulio čempionatą. Tada Lietuvos teisėjus pliekė vokiečiai, aštuntfinalyje po kelių daugiau nei prieštaringų arbitrų švilpukų paskutinėmis minutėmis pralaimėję Kataro rinktinei 20:21. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.