EUROLYGA 2023

„Energijos“ ledo ritulininkams antrąkart baltarusių jaunimo įveikti nepavyko

Antradienį Elektrėnų „Energija“ namuose vykusiose Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynėse 4:6 (2:2, 1:4, 1:0) nusileido Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktinei. Vakar vykusias rungtynes elektrėniečiai laimėjo rezultatu 6:3.

„Energijos“ ledo ritulininkai neįveikė Baltarusijos jaunimo rinktinės  
„Energijos“ ledo ritulininkai neįveikė Baltarusijos jaunimo rinktinės  
„Energijos“ ledo ritulininkai neįveikė Baltarusijos jaunimo rinktinės  
„Energijos“ ledo ritulininkai neįveikė Baltarusijos jaunimo rinktinės  
„Energijos“ ledo ritulininkai neįveikė Baltarusijos jaunimo rinktinės  
„Energijos“ ledo ritulininkai neįveikė Baltarusijos jaunimo rinktinės  
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 12:21 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 12:26 AM

 

„Energija“ puikiai pradėjo rungtynes ir jau septintą susitikimo minutę įvartį pelnė jaunasis Elektrėnų klubo žaidėjas Vainius Jankauskas (6:12).

 

Visgi svečiai nesumažino tempo puolime ir galiausiai tai davė naudos. Po šešių minučių Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktinė rezultatą išlygino, o dar po penkių - pirmą kartą persvėrė savo naudai (2:1).

 

Paskutinėmis kėlinio sekundėmis „Energija“ laimėjo išmetimą prie savųjų vartų, o į greitą ataką nuskubėjęs Aimas Fiščevas (19:59) įmušė itin gražų įvartį į tolimą vartų kampą bei išlygino rezultatą 2:2.

 

Antrasis kėlinys „Energijai“ prasidėjo nesėkmingai: per pirmąsias 6 minutes vartininkas Aurimas Uscila praleido du įvarčius ir tada buvo pakeistas vakar vartus saugojusiu Nerijumi Dauksevičiumi.

 

Kėliniui persiritus į antrą pusę svečiai per 3 minutes įmušė dar du įvarčius ir įgijo solidų, keturių įvarčių pranašumą - 6:2.

 

Deficitą sušvelninti pavyko Danieliui Nomanovui (39:10), kurį varžovų gynėjai paliko visiškai laisvą ir jis sėkmingai iš vidutinio atstumo nuginklavo vartininką - 3:6.

 

Trečiame kėlinyje „Energija“ nuolat spaudė varžovus, tačiau pramušti varžovų vartininko nesisekė. Nors rungtynių pabaigoje Rolandas Aliukonis (59:14) įmušė ketvirtą šeimininkų įvartį, tačiau tai elektrėniečių nuo nesėkmės neišgelbėjo.

 

„Energijos“ vartus 25 minutes gynė A.Uscila, kuris praleido 4 įvarčius, o jį pakeitęs ir likusį laiką žaidęs N.Dauksevičius praleido 2 įvarčius.

 

Elektrėniečiai užsidirbo šešis pašalinimus, tuo tarpu baltarusai - septynis.

 

Šios komandos tarpusavyje žaidė spalio mėnesį, o tada „Energijos“ ledo ritulininkai svečiuose patyrė du pralaimėjimus: 0:7 ir 2:9.

 

Sausio mėnesis bent jau kol kas yra itin sėkmingas „Energijai“. Ji iškovojo tris pergales Lietuvos čempionate bei džiaugėsi keturiomis pergalėmis iš penkių galimų Baltarusijos aukščiausioje lygoje.

 

Iki reguliariojo sezono pabaigos „Energijai“ liko sužaisti dvylika rungtynių, o nuo aštuntosios vietos, garantuojančios patekimą į atkrintamąsias, elektrėniečius skiria 31 taškas. Šiuo metu „Energija“ per 40 rungtynių yra iškovojusi 10 pergalių ir su 31 tašku žengia dvyliktoje pozicijoje, o U-18 per tiek pat susitikimų iškovojo 23 pergales ir su 69 taškais rikiuojasi septintoje vietoje.

 

Kitas rungtynes „Energija“ žais jau Lietuvos čempionate, kai sausio 18-ą dieną namuose susitiks su „Rokiškio“ ledo ritulininkais. Baltarusijos aukščiausioje lygoje „Energija“ žais sausio 21-22 dienomis Breste prieš vietos „Brest-2“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.