EUROLYGA 2023

Islandijos ir Austrijos rankininkai pirmieji iškrito iš Europos čempionato

Islandijos ir Austrijos rankininkai pirmieji atsisveikino su Europos čempionatu. Kroatijoje vykstančiame turnyre šios komandos užėmė paskutiniąsias vietas A ir B grupėse. Kovą dėl medalių tęs Prancūzijos, Švedijos, Kroatijos, Norvegijos, Serbijos ir Baltarusijos rinktinės. Šis šešetas antrajame etape sudarys I grupę.

 Vytautas Žiura su Ausrtijos rinktine baigė pasirodymą Europos čempionate<br> AFP nuotr.
 Vytautas Žiura su Ausrtijos rinktine baigė pasirodymą Europos čempionate<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 12:33 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 12:38 AM

Islandijos rankininkai pirmajame ture nugalėjo Švedijos rinktinę, bet ši pergalė buvo bevertė. Antradienį islandai pralaimėjo serbams 26:29 (12:12) ir buvo nustumti į paskutiniąją vietą.

Šiauriečiai dėl nesėkmės galėjo kaltinti tik save. Po lygaus pirmojo kėlinio islandai antrojo kėlinio pradžioje žaidė daug geriau nei varžovai ir 43-ąją min. įgijo keturių įvarčių persvarą 20:16. Tačiau jau tada buvo nerimo požymių – Islandijos komanda švaistė puikias progas, pražiopsodavo varžovų prasiveržimus prie 6 metrų linijos.

Serbijos rankininkai nubaudė islandus už klaidas. 48-ąją min. serbai dar atsiliko 20:23, bet vis dažniau surasdavo spragų varžovų gynyboje ir greitai išlygino, o paskui ir persvėrė rezultatą. Serbai netgi turėjo galimybę laimėti keturių įvarčių skirtumu ir užsitikrinti kelialapį į antrąjį etapą nelaukdami kitų grupės rungtynių, bet paskutinėje atakoje įmesti nesugebėjo.

Po sirenos keletas islandų netgi džiaugėsi nedideliu pralaimėjimu, nes tikėjosi palankaus rezultato kitose rungtynėse. Tačiau, kaip paaiškėjo po poros valandų, džiaugtis reikėjo serbams.

Serbijos ir Islandijos ekipų likimą sprendė Kroatijos ir Švedijos rankininkai. Jei čempionato šeimininkai kroatai būtų laimėję, jie į kitą etapą kartu su savimi būtų pasiėmę islandus. Tačiau paskutiniųjų A grupės rungtynių rezultatas buvo palankus serbams – švedai įtikinamai nugalėjo kroatus 35:31 (17:12).

Serbų sirgaliai trinti rankas iš džiaugsmo galėjo jau pirmojo kėlinio viduryje – 15-ąją min. skandinavai pirmavo 10:5. Antrojo kėlinio viduryje skirtumas buvo padidėjęs iki triuškinamo – 25:16 (40-ąją min.), o turnyro šeimininkams taip ir nepavyko atkurti intrigos. Pabaigoje kroatai tik truputį aptirpdė atsilikimą.

Kroatijos komandai labai trūko vieno geriausių žaidėjų Domagojaus Duvnjako. Jis dar per pirmąsias rungtynes patyrė šlaunies traumą ir, kaip vėliau paaiškėjo, šiame čempionate nebežais. Su švedais nerungtyniavo ir labiausiai patyręs Kroatijos vartininkas Mirko Alilovičius.

Pirmojo etapo A grupėje Švedijos ir Kroatijos rinktinės iškovojo po 4 taškus, Serbijos ir Islandijos – po 2. Islandai liko paskutiniai, nes pralaimėjo serbams.

Pirmadienį prisidirbę Lietuvos teisėjai Mindaugas Gatelis ir Vaidas Mažeika buvo paskirti teisėjauti per Prancūzijos ir Baltarusijos komandų rungtynes. Šiame mače jėgos buvo nelygios, todėl dirbti buvo daug paprasčiau. Pasaulio čempionė Prancūzijos ekipa pasiekė pergalę 32:25 (14:11).

Tiesa, prancūzams reikėjo laiko, kad įsibėgėtų – pirmojo kėlinio viduryje favoritai atsiliko 7:9. Vis dėlto keturi iš eilės Prancūzijos komandos įvarčiai pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrojo kėlinio pradžioje (rezultatas tapo 16:11) viską sustatė į savo vietas.

Kitose antradienį vykusiose B grupės rungtynėse viskas buvo dar aiškiau. Per pusę pirmojo kėlinio įgyta persvara 9:4 tapo tvirtu Norvegijos rinktinės pergalės pamatu. Gniaužtų neatleidę norvegai sutriuškino Austrijos rinktinę 39:28 (18:14).

Austrijos pasą turintis lietuvis Vytautas Žiūra įmetė 2 įvarčius, bet 40-ąją min. buvo nubaustas raudona kortele. Kitas Austrijos lietuvis Romas Kirveliavičius įvarčių nepelnė ir dukart buvo pašalintas 2 min.

B grupėje 6 taškus iškovojo Prancūzija, 4 – Norvegija, 2 – Baltarusija, 0 – Austrija.

Antrajame etape bus įskaityti pirmojo etapo tarpusavio rungtynių rezultatai. Dėl to Švedijos ir Prancūzijos rinktinės antrąjį etapą pradės turėdamos po 4 taškus, Kroatijos ir Norvegijos – po 2, Baltarusijos ir Serbijos – be taškų.

3 turas

A grupė

Serbija – Islandija 29:26 (12:12). 9800 žiūrovų. Šešumas 5, Radivojevičius 5/ Sigurdssonas 8. Geriausias žaidėjas – Žarko Šešumas (Serbija).

Švedija – Kroatija 35:31 (17:12). 11000 žiūrovų. Lagergrenas 6, Nielsenas 5, Jeppsonas 5/ Čupičius 7, Kopljaras 5. Geriausias žaidėjas – Jesperis Nielsenas (Švedija).

Lentelė: 4 – Švedija, Kroatija, 2 – Serbija, Islandija.

B grupė

Prancūzija – Baltarusija 32:25 (14:11). 2300 žiūrovų. Memas 9, N.Karabatičius 6, Porte‘as 4/Padasinavas 6. Geriausias žaidėjas – Nikola Karabatičius (Prancūzija).

Norvegija – Austrija 39:28 (18:14). 1600 žiūrovų. Bjornsenas 9, Reinkindas 6/ Bilykas 9, Božovičius 4. Geriausias žaidėjas – Kristianas Bjornsenas (Norvegija).

Lentelė: 6 – Prancūzija, 4 – Norvegija, 2 – Baltarusija, 0 – Austrija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.