EUROLYGA 2023

Europos čempionate tvirčiausiai žygiuoja Prancūzijos rankininkai

Prancūzijos rankinio rinktinė rimtai nusiteikusi susigrąžinti Europos čempionės vardą. Kroatijoje vykstančiame turnyre pasaulio čempionai prancūzai vieninteliai laimėjo visas iki šiol žaistas rungtynes, o šeštadienį pratęsė pergalių seriją įveikdami Švedijos komandą 23:17 (10:8). Kitose rungtynėse šeimininkai kroatai nugalėjo Norvegijos komandą 32:28 (17:15).

 Prancūzai džiaugėsi pergale.<br> AFP/Scanpix. nuotr.
 Prancūzai džiaugėsi pergale.<br> AFP/Scanpix. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-20 23:56, atnaujinta 2018-01-21 00:00

I grupėje pirmauja po 6 taškus iškovojusios Prancūzija ir Kroatija. Švedija ir Norvegija surinko po 4 taškus, Baltarusija ir Serbija taškų neturi. Kroatai ir norvegai žaidė po 4 rungtynes, kitos keturios komandos – po 3.

Po prancūzų ir švedų dvikovos skelbti geriausio žaidėjo net nereikėjo. Visiems buvo aišku, kad prizo labiausiai vertas Prancūzijos rinktinės vartininkas Vincent‘as Gerard‘as, vieną po kito kūręs stebuklus pirmojo kėlinio pirmojoje pusėje. Nors pasaulio čempionų gynyba tuo metu buvo stebėtinai skylėta ir švedai daugybę kartų metė nuo 6 m linijos, V.Gerard‘as iki 13-osios min. atrėmė net 10 iš 11 metimų (!).

Kitoje aikštės pusėje Prancūzijos komanda irgi žaidė netobulai, bet keliskart sugebėjo rasti kelius varžovų vartų link ir kėliniui priartėjus prie pusiaujo pirmavo 4:1.

Prancūzai keliais įvarčiai lenkė varžovus visą likusią pirmojo kėlinio dalį ir antrojo kėlinio pradžioje, bet 41-ąją min. švedams pirmą ir paskutinį kartą pavyko išlyginti rezultatą 12:12. Švieslentėje įsižiebę du vienodi skaičiai Prancūzijos komandai tapo ženklu, kad reikia susikaupti. „Ekspertai“ padidino greitį ir antrojo kėlinio antrąją pusę laimėjo 11:5.

Prancūzijos ekipoje pirmą kartą žaidė čempionato pradžią dėl traumos praleidęs Luka Karabatičius. Jam apsiprasti Zagrebo arenoje nepavyko – pirmojo kėlinio viduryje vos 6 min. aikštėje praleidęs L.Karabatičius buvo nubaustas raudona kortele už tai, kad ranka pataikė varžovui į veidą.

Kroatai ir norvegai, ko gero, nubėgo dukart daugiau kilometrų negu prancūzai ir švedai. Per antrąsias rungtynes greičiai buvo gerokai didesni, o pašėlusį tempą pasiūlė Kroatijos komanda, iškart nuskuodusi į priekį 3:0, 8:4.

Įdomu, kad jau 18-ąją min. rezultatas buvo 10:8 – lygiai toks pat, kaip per pirmąsias rungtynes po pirmojo kėlinio. O kroatai per pirmąjį kėlinį įmetė 17 įvarčių – tiek pat, kiek švedai per visas rungtynes.

Nors šeimininkai visą laiką pirmavo, kova nesibaigė. Vis dėlto skandinavams nepavyko padaryti nieko daugiau, negu antrojo kėlinio pradžioje keliskart sumažinti skirtumą iki vieno įvarčio.

Gindamiesi kroatai ypač daug dėmesio skyrė varžovų lyderiui Sanderiui Sagosenui. Jis įmetė 8 įvarčius, bet daug kartų po jo metimų, atliktų iš sunkių padėčių, kamuolys skriejo šalia vartų. Kroatijos komandos puolimas buvo daug įvairesnis: šeimininkai mėtė iš toli, sugebėdavo perduoti kamuolį linijos žaidėjui, pasitelkdavo ir kraštus. Visa tai antrojo kėlinio viduryje padėjo susigrąžinti keturių įvarčių persvarą.

Zagrebo sirgaliai dar kartą neramiai krūptelėjo 49-ąją min., kai teisėjai pašalino iškart du Kroatijos rankininkus. Tačiau žaisdami ne visos sudėties kroatai tučtuojau perėmė kamuolį ir surengė greitą išpuolį, per kurį padidino skirtumą 29:24. Nors iki sirenos dar buvo likę 10 min., šis epizodas pribaigė Norvegijos komandą.

Šeštadienio rezultatai

Prancūzija – Švedija 23:17 (10:8). Sorhaindo 5, Mahe 4, Claire‘as 3, Guigou 3, Porte‘as 3/ Jeppsonas 4, Lagergrenas 3. Geriausias žaidėjas – Vincent‘as Gerard‘as (Prancūzija). 7100 žr.

Kroatija – Norvegija 32:28 (17:15). Štrlekas 6, Cindričius 5, Mamičius 4/ Sagosenas 8, Bjornsenas 6, Tonnesenas 4. Geriausias žaidėjas – Manuelis Štrlekas (Kroatija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.