EUROLYGA 2023

Latvijai olimpiadoje planuojamas vos 1 medalis, o patys latviai svajoja apie begalę

Latvijos žiemos olimpinė rinktinė 2014-ųjų Sočio olimpiadoje sugebėjo susikrauti penkių medalių kraitį: 58 latvių atletai sugebėjo iškovoti 1 aukso, vieną sidabro ir 3 bronzos medalius. Tačiau šįkart mūsų kaimynams bus sunku pakartoti tokį pasiekimą: pirmadienį pranešta, kad į Pjongčango žiemos žaidynes vyks tik 35 sportininkai.

Martinas Dukuras
Martinas Dukuras
Martinas Dukuras
Martinas Dukuras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-01-22 21:12, atnaujinta 2018-01-24 13:08

Pagal visas esamas garsių pasaulinių kompanijų prognozes, Latvija Pietų Korėjoje turėtų džiaugtis vos vienu apdovanojimu, nors šalies olimpinis komitetas planuoja kur kas didesnį kraitį. Pagal prognozes, latviai bus vieninteliai iš Baltijos šalių sportininkų, kurie iškovos trofėjų Pjongčange.

Nors aiškiai matosi, kad nacionalinė rinktinė sumenko, latviai turi aišku paaiškinimą, kodėl prieš ketverius metus delegacija buvo didesnė: į ledo ritulio turnyrą buvo prasimušusi šis valstybės nacionalinė ekipa.

Latvija ir vėl siūs sportininkus, kurie kovos devyniose sporto rungtyse: biatlone, greitajame čiuožime, bobslėjuje, greitajame čiuožime trumpuoju taku, kalnų slidinėjime, rogučių sporte, slidinėjime, dailiajame čiuožime ir skeletone.

„Mes į olimpiadą siunčiame geriausius savo sportininkus, kurie yra ir pasaulio bei Europos čempionai, yra ir olimpiniai prizininkai“, – aiškino Latvijos olimpinio komiteto prezidentas Aldonas Vrublevskis.

Vadovas aiškino, kad pirmą kartą olimpiadoje startuos 14 sportininkų.

Taip pat į Pjongčangą su sportininkais skris 35 treneriai ir aptarnaujantis personalas, 7 medikai, 9 valstybės atstovai bei 15 federacijų bei olimpinio komiteto narių.

Latvijos olimpiečiams planuojamos net 19 vietų nuo pirmosios iki dešimtosios, o pagrindiniu medalių kalviu turėtų būti praėjusios olimpiados aukso medalio laimėtojas Martinas Dukuras ir bronzos laimėtojas Tomas Dukuras. Tad latviai tikina, kad jie galėtų susižerti vieną trečiąją planuojamų apdovanojimų – ne mažiau kaip 6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.