EUROLYGA 2023

Prancūzijos ir Švedijos rankininkai sutriuškino autsaiderius

Prancūzijos ir Švedijos rankininkai įveikė antrojo etapo autsaiderius, bet padėtis Europos čempionato I grupėje netapo aiškesnė. Į klausimą, kurios dvi šios grupės komandos pateks į pusfinalį, bus atsakyta tik trečiadienį per paskutiniojo turo dvikovas.

 Švedijos rankininkai<br> AP nuotr.
 Švedijos rankininkai<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2018, 11:27 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 11:32 PM

Pirmadienį lyderius tausoję prancūzai sutriuškino serbus 39:30 (19:12), o švedai taip pat įtikinamai nugalėjo baltarusius 29:20 (16:11).

Visoms komandoms sužaidus po ketverias rungtynes Prancūzija turi 8 taškus, Kroatija ir Švedija – po 6, Norvegija – 4, Baltarusija ir Serbija – po 0.

Kas iškovos du kelialapius į Kroatijoje vykstančių žemyno pirmenybių pusfinalį, trečiadienį paaiškės per Švedijos – Norvegijos ir Prancūzijos – Kroatijos rungtynes.

Galimybių patekti į pusfinalį dar neprarado net ir ketvirtąją vietą užimanti Norvegijos rinktinė, bet jai reikės ne tik bent 5 įvarčių skirtumu nugalėti Švedijos komandą, bet ir sulaukti palankaus rezultato paskutiniajame mače. Tuo tarpu grupės lyderiai prancūzai jau dabar žino, kad net jei jiems skandinavų mačo rezultatas bus nepalankus, galės pralaimėti kroatams 7 įvarčių skirtumu.

Švedijos rankininkai net pergalės atveju turės laukti paskutiniųjų rungtynių baigties, o kroatų, kaip ir prancūzų, likimas yra jų pačių rankose.

Pirmadienį prancūzų ir serbų rungtynių baigtis abiem komandoms, regis, nekėlė abejonių dar prieš pirmąjį švilpuką. Rankininkai, serbai net labiau nei prancūzai, nuo pirmųjų minučių stengėsi žaisti gražiai, tarsi dalyvautų ne Europos čempionate, bet Žvaigždžių šventėje, o žiūrovai pamatė daug efektingų metimų, greitų atakų ir įvairiausių kitų šou elementų.

Pusę pirmojo kėlinio Serbijos rinktinei šiaip ne taip pavyko išsaugoti lygsvarą, bet paskui Prancūzijos komanda dukart spurtavo 4:0 ir 5:0 (rezultatas po šių spurtų tapo 10:7 ir 17:10) ir nuramino net tuos savo gerbėjus, kurie iki tol nebuvo įsitikinę, kad sulauks teigiamo rezultato.

Ramus buvo ir Prancūzijos rinktinės treneris Didier Dinart‘as. Jis visai neleido į aikštę Michaelio Guigou, pirmojo kėlinio viduryje ant suolo pasodino Cedricą Sorhaindo ir nedidelę piršto traumą patyrusį vartininką Vincent‘ą Gerard‘ą, o po pertraukos leido ilsėtis ir Nikolai Karabatičiui.

Kitų rungtynių favoritai Švedijos rankininkai į aikštę įėjo daug labiau susikaupę ir jau pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 9:4. Tiesa, baltarusiai neketino pasiduoti ir pirmojo kėlinio pabaigoje bei antrojo kėlinio pradžioje keliskart mažino skirtumą iki 2 įvarčių. Vis dėlto antrojo kėlinio viduryje švedai vėl pradėjo tolti ir varžovams nebepaliko jokių galimybių.

Pirmadienio rezultatai

Prancūzija – Serbija 39:30 (19:12). L.Karabatičius 7, Caucheteux 7, N.Karabatičius 4, Mahe 4/ Zelenovičius 7, Nenadičius 6, Beljanskis 4, Iličius 4. Geriausias žaidėjas – Luka Karabatičius (Prancūzija). 1700 žr.

Švedija – Baltarusija 29:20 (16:11). Wanne 4, Lagergrenas 4/ Kulešas 4, Karaliokas 4. Geriausias žaidėjas – Andreasas Palicka (Švedija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.