EUROLYGA 2023

„LTeam olimpiniame žiemos festivalyje“ – didžiausias žiemos pirčių miestelis

„LTeam olimpinio žiemos festivalio“ organizatoriai pasirūpino, kad žvarbiu oru renginio žiūrovai galėtų greitai sušilti, o dalyviai – veiksmingai atgauti jėgas po varžybų ir rungčių. Tam vasario 3 dieną Jonavoje, Joninių slėnyje prie Varnutės tvenkinio, įsikurs Pirčių kiemas, kuriame per visą renginį kūrensis net 11 mobiliųjų pirčių. Toks pirčių telkinys žiemą vienoje vietoje Lietuvoje organizuojamas pirmą kartą.

 Pirties malonumai laukia ir žiemos festivalio dalyvius Jonavoje.
 Pirties malonumai laukia ir žiemos festivalio dalyvius Jonavoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 2:55 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 3:38 PM

Pirčių miestelis turėtų sulaukti ir gero garo gurmanų dėmesio, mat pirtelėse svečių lauks daugiau kaip 20 patyrusių pirtininkų. Tokio pirčių kultūros desanto Jonava dar nematė.

Pirčių kiemą festivalyje įrengs Lietuviškos pirties bičiulių draugijos (LPBD) nariai, jau beveik dešimt metų šalyje organizuojantys edukacines šventes „Pirties diena“ ir kitus lietuviškos pirties kultūros renginius.

Mobiliosios pirtys Joninių slėnyje bus užkurtos ryte. Nuo 10:30 iki 18:00 val. kiekvienoje jų kas 45 min. vyks skirtingos pirčių programos. Vienu metu visose pirtyse galės šildytis 75 svečiai. Kiekvienoje pirtyje numatyta po 10 seansų, tad iš viso „LTeam olimpiniame žiemos festivalyje“ pajusti pirties malonumą galės 750 žmonių.

Pirties mėgėjams – įvairios vantos, kvapai ir net garsų terapija

Iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Šakių, Radviliškio bei Šalčininkų suvažiavę LPBD pirtininkai žiemos pirčių mėgėjams parengė įvairių staigmenų. Visų programų svečiai patirs lietuviškos pirties subtilybes, pagardintas sumaniomis autorinėmis improvizacijomis. Festivalio pirčių mėgėjų laukia skirtingų medžių vantų prisilietimai, gražinamosios ir atpalaiduojamosios procedūros, lydimos įvairių natūralių aromatų ir netikėtų garsų. Dviejose pirtyse bus organizuojamos programos tik moterims, vienoje programoje bus laukiami ir mėgstantys pirtintis vien vyriškoje draugijoje.

Į pačią šilčiausią festivalio vietą turėtų užsukti ir tie, kas domisi lietuviškos pirties tradicijomis, pirčių statyba, įranga ir technologijomis. Čia bus galima gauti patarimų ir išvysti, kaip jie įgyvendinti praktiškai, mat bent pusę iš renginio mobiliųjų pirčių pirtininkai sukonstravo ir įsirengė patys.

Užsukti į Pirčių kiemą vilios ir ant laužo viso festivalio metu verdama kvapni pirties arbata, kuria bus vaišinami visi šios pirčių erdvės lankytojai.

Lietuviškos pirties bičiulių draugijos nariai primena: išsirengę į didžiausią Lietuvoje žiemos sporto šventę, nepamirškite ne tik rungčių inventoriaus, bet ir rankšluosčio, maudymosi kostiumėlio, šlepečių ir pirties kepurės. Persirengti galėsite šildomose pavėsinėse–drabužinėse!

Pirčių programos (skliausteliuose nurodytas vietų skaičius pirtyje):

Zanavykų pirtis (8 asm.), „Ai, kaip gerai“ (7 asm.), Atradimų pirtis (8 asm.), Miško garsų ir kvapų terapija (6 asm.), Pirties malonumai moterims (6 asm.), Ūkiškas garas ir nesvietnas kvapas (4 asm.), „Šiluma kaulų nelaužo“ (7 asm.), „Į jaukų šilumos ir kvapų glėbį“ (8 asm.), „Muzikos ir kvapų simfonija“ (8 asm.), Palaimos pirtis moterims ir pirtis vyrams „Duosime garo!“ (6 asm.).

Pirčių programų laikai:

10:30 val. – 11:15 val. – 12:00 val. – 12:45 val. – 13:30 val. – 14:15 val. – 15:00 val. – 15:45 val. – 16:30 val. – 17:15 val.

Viena pirtelė, skirta sušalusiems pasišildyti, visą dieną lankytojus priims nemokamai. Likusių pirčių vienos programos kaina – 6 eurai, dviejų programų – 10 eurų. Studentai, moksleiviai ir senjorai iki 12:30 val. į programas kviečiami už simboilnę 3 eurų kainą. Registracija į pirtis – renginio dieną pirčių miestelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.