EUROLYGA 2023

Lietuvo ledo ritulio čempionate „Energija“ iškovojo pergalę lemiamą akimirką

Trečiadienį Kaune vykusiose Lietuvos čempionato rungtynėse dramatišką pergalę iškovojo daugkartinė šalies čempionė Elektrėnų „Energijos“ ekipa, kuri po paskutinėmis sekundėmis pelnyto Donato Vittės įvarčio 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) palaužė „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkus ir beveik užsitikrino reguliariojo sezono nugalėtojos vardą.

 Donatas Vitte
 Donatas Vitte
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2018, 9:40 AM

Tai buvo jau ketvirtoji ir paskutinė „Energijos“ bei „Kaunas Hockey“ komandų dvikova reguliariame sezone. Elektrėniečiai lapkričio pradžioje namuose triumfavo 8:1, tačiau jau po dviejų savaičių svečiuose paskutinę susitikimo sekundę praleido įvartį ir pralaimėjo rezultatu 4:5. Gruodžio viduryje „Energijai“ pavyko atsirevanšuoti ir iškovoti pergalę namuose rezultatu 6:2.

Pirmame kėlinyje nei vienai komandai nepavyko pasižymėti, nors „Energija“ daugumoje žaidė šešias minutes, o kauniečiai - dvi.

Pirmą rungtynių įvartį pelnė puikiai pro varžovų gynybą prasiveržęs Povilas Verenis (25:15, rez. perd. Dalius Vaiciukevičius ir Justinas Vėželis).

Visgi po beveik dešimties minučių „Energija“ užsidirbo du pašalinimus paeiliui, o dviejų žaidėjų persvarą išnaudojo Vytautas Jagelavičius (36:07, rez. perd. Tomas Fediakinas).

Trečiame kėlinyje nei vienai komandai nepavyko pasižymėti iki pat paskutinės susitikimo minutės. Visgi tada, likus žaisti vos septynias sekundes, į greitą ataką išskubėjo D.Vittė, kuris sulaukė idealaus Danieliaus Nomanovo perdavimo ir įmušė pergalingą įvartį likus vos 1,5 sek. iki rungtynių pabaigos.

„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Nerijus Dauksevičius, tuo tarpu „Kaunas Hockey“ - L.Jakšys.

Elektrėniečiai atliko daugiau smūgių į vartus (42 prieš 37), tačiau nusileido pagal laimėtus įmetimus (28 prieš 33). Abi komandos užsidirbo po 10 baudos minučių.

„Energija“ per 14 reguliariojo sezono rungtynių yra iškovojusi 12 pergalių ir su 37 taškais užtikrintai pirmauja čempionate. Jeigu sausio 31-ą dieną įvyksiančiose rungtynėse su Vilniaus „Hockey Punks“ klubu elektrėniečiai iškovos pergalę, jie užsitikrins reguliariojo sezono nugalėtojų vardą.

„Kaunas Hockey“ per 14 susitikimų džiaugėsi 8 pergalėmis ir su 25 taškais užima trečią poziciją. Artimiausias rungtynes jie žais taip pat sausio 31-ą dieną su Vilniaus „Geležiniu vilku“.

Kitose rungtynėse Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkai 9:2 (3:1, 3:0, 3:1) nugalėjo Vilniaus „Geležinio vilko“ ekipą.

„Hockey Punks“ (13 rungt./25 tšk.) klubas turnyro lentelėje rikiuojasi antras, o „Geležinis vilkas“ (14 rungt./9 tšk.) – penktas.

Pirmame kėlinyje skirtinguose Vilniaus klubuose žaidžiantys broliai Edgaras ir Artūras Rybakovai apsikeitė įvarčiais ir rezultatas lygus buvo vos 13 sekundžių, kai E.Rybakovas dar kartą išvedė „Hockey Punks“ į priekį ir nuo to momento „pankai“ ėmė tolti nuo varžovų.

Pirmame kėlinyje įvartį pridėjo po traumos grįžęs Mindaugas Kieras (17:33), antrame įvarčius įmušė Rokas Bacevičius (21:10), dar du – M.Kieras (31:33, 37:58, dauguma) ir „Hockey Punks“ pabėgo 6:1.

„Geležiniam vilkui“ dar vieną įvartį dviguboje daugumoje pelnė Dmitrijus Rabčukas (42:27), o „Hockey Punks“ į tai atsakė Šarūno Kuliešiaus (52:51), Karolio Šliko (56:30) ir E.Rybakovo (59:51) taikliais smūgiais.

„Pankai“ į vartus smūgiavo net 45 kartus, „Geležinis vilkas“ atsakė 27 metimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.