EUROLYGA 2023

Primins legendinius jamaikiečius: žiemos olimpiadoje laukia įdomus debiutas

Kai labai nori, įmanoma viskas. Sporto pasaulis puikiai mena 1988-ųjų Kalgario žiemos olimpiadoje debiutavusius Jamaikos bobslėjininkus, kurie tuomet sulaukė milžiniško dėmesio.

 Nigerijos bobslėjininkės debiutuos žiemos olimpiadoje.<br> Lrytas.lt montažas
 Nigerijos bobslėjininkės debiutuos žiemos olimpiadoje.<br> Lrytas.lt montažas
 Nigerijos bobslėjininkės debiutuos žiemos olimpiadoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Nigerijos bobslėjininkės debiutuos žiemos olimpiadoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-01-25 20:45

Jie įrodė, kad net ir valstybėse, kuriose apie sniegą galima tik pasvajoti yra žmonių, kurie nori ir gali užsiiminėti žiemos sportu. Apie jamaikeičius buvo sukurtas ir filmas pavadinimu „Gero vėjo“.

Dabar jų pavyzdžiu seka ir kitų valstybių, kurioms šaltis ir sniegas yra svetimas atstovai. 2018-ųju Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse debiutuos pirmoji istorijoje Afrikos komanda.

Į bobslėjaus roges sės ir su geriausiomis pasaulio bobslėjininkėmis varžysis trys nigerietės. 31-erių Seun Adigun, 25-erių Akuoma Omeoga ir 26-erių Ngozi Onwumere komandinėmis pastangomis bandys nustebinti pasaulį garsinant Nigerijos vardą.

2017-ųjų lapkritį išsikovojusios vietą žiemos olimpiadoje, jos nė kiek nesistebi, kai gauna pastebėjimų, kad apie jas taip pat bus galima kurti filmą, kuris kadaise buvo sukurtas apie Jamaikos bobslėjininkus. 

Nigeriečių komanda gavo galimybes treniruotis JAV, Hiustone, o apie artėjančius iššūkius kalba viltingai.

„Kadangi Nigerija mastė apie pirmuosius istorijoje savo šalies atstovus žiemos olimpiadoje, iškart pagalvojau, kad reikalas išaugo ir turime kažką daryti“, – sakė vyriausia bobslėjininkių komandos atstovė S.Adigun.

„Džiugu, kad naujoji karta žvelgia plačiau ir kalbame ne tik apie bobslėjų. Galbūt ateityje turėsime sportininkų ir kitose žiemos sporto šakose. Kalba neturi eiti tik apie bobslėjų, tik apie Nigeriją. Tai yra visa Afrika. Reikia tikėtis domino efekto“, – vitingai į ateitį žvelgė nigerietė.

Moterų komanda patekusi į olimpines žaidynes užsitarnavo pagarbą JAV ir ten gavo rėmimą iš keleto žinomų įmonių. Tai stipriai prisidėjo prie to, kad Nigerija jau netrukus sukurs istoriją.

„Nors tai žiemos sportas ir jis vyksta ant ledo, nebūtinai ten reikia treniruotis. Reikia dirbti ir treniruoklių salėje, tobulinti bėgimo įgūdžius. Tai yra įgūdžiai, kurių reikia bobslėjuje – stiprumas ir greitis“, – apie ruošimąsi naujiems gyvenimo iššūkiams pasakojo S.Adigun.

Nors tai bus tik debiutas ir niekas įspūdingų pasiekimų toli gražu nesitiki, bobslėjininkė priešingai – apie medalius negalvoti tiesiog negali.

„Kaip jau įprasta visiems dalyviams, nevykstame į ten tik sudalyvauti. Negalime nepasvajoti apie apdovanojimų podiumą. Tačiau esame ir realistai – tai reikalauja labai daug darbo ir staiga išsišokti prieš ką nors, kas daugelį metų dirba dėl to, irgi būtų keista“, – apie tikslus Pjongčange pasakojo Nigerijos atstovė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.