EUROLYGA 2023

Baltarusija prašo įtraukti norvegą O. E. Bjoerndaleną į savo šalies olimpinę delegaciją

Baltarusijos biatlono federacija (BFB) planuoja įtraukti 43-ejų metų norvegą Olę Einarą Bjoerndaleną į savo šalies olimpinę delegaciją 2018 metų žiemos žaidynėms Pjongčange (Pietų Korėja). Apie tai praneša Baltarusijos agentūra BELTA, remdamasi BFB generaliniu sekretoriumi Anatolijumi Stromskiu.

 Ole Einaras Bjorndalenas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ole Einaras Bjorndalenas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2018, 5:25 PM

„Baltarusijos biatlono federacija pateikė paraišką Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) su prašymu įtraukti aštuoniskart olimpinį čempioną norvegą U.E.Bjoerndaleną į mūsų šalies olimpinės delegacijos sudėtį biatlono varžyboms Pjongčango olimpinėse žaidynėse. Atsakymo dar nesulaukėmė, bet tikimės, kad jis bus teigiamas. Iniciatyva priklauso BFB“, – apie tokį sprendimą sakė A.Stromskis.

O.E.Bjoerndaleno kolekcijoje yra 13 olimpinių medalių (aukso – 8, sidabro – 4, bronzos – 1). Jis nepateko į gimtosios Norvegijos olimpinę biatlono rinktinės sudėtį ir negali ginti savo gimtinės garbę 2018 metų olimpiadoje. Biatlonininkui tai galėjo būti septintos olimpinės žaidynės karjeroje.

Kartu su savo žmona 31-erių metų baltaruse Darija Domračava pasaulio biatlono žvaigždė U.E.Bjoerndalenas pats ketino aplankyti Pjongčangą žiemos olimpiados metu. D.Domračava – triskart Sočio olimpinių žaidynių (2014) biatlono čempionė.

Baltarusijos biatlono rinktinės sudėtyje jis būtų ne sportininkas, o tik delegacijos narys.

Žaidynės Pietų Korėjoje vyks vasario 9-25 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.