EUROLYGA 2023

45-erių metų NHL legenda grįžta į Čekiją

25-erius metus Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) praleidusi Čekijos ledo ritulio žvaigždė Jaromiras Jagras paliko „Calgary Flames“ ekipą ir karjerą tęs gimtosios šalies „Kladno“ klube, skelbia nhl.com. 

 J.Jagras grįžta į Čekiją.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Jagras grįžta į Čekiją.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 9:15 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 9:53 AM

Daugybę NHL rekordų pasiekęs J. Jagras, kuriam vasario 15 dieną sukaks 46-eri metai, dėkojo „Flames“ komandai už, ko gero, paskutinę galimybę žaisti stipriausioje pasaulio lygoje. 

„Esu labai dėkingas Flames klubui, sirgaliams ir pačiam miestui už tai, kad mane maloniai priėmė. Dabar sezoną tęsiu Kladne“, - teigė J. Jagras. 

Šiame sezone Čekijos ledo ritulio veteranas pelnė vieną įvartį ir atliko šešis rezultatyvius perdavimus. 

1990 metais, būdamas 18 metų, Čekijos ledo ritulininkas tapo jauniausiu NHL žaidėju. Šiame sezone jis tapo vyriausiu NHL žaidėju. Taip pat jis yra vyriausias žaidėjas, pelnęs per NHL rungtynes tris įvarčius (2017 metų sausio 27 dieną). J. Jagras taip pat yra įtrauktas į 100 geriausių visų laikų NHL žaidėjų sąrašą. 

J. Jagras per savo karjerą NHL nuo 1990 metų yra atstovavęs „Pittsburgh Penguins“, „Washington Capitals“, „New York Rangers“, „Philadelphia Flyers“, „Dallas Stars“, „Boston Bruins“, „New Jersey Devils“, „Florida Panthers“ ir „Calgary Flames“ ekipoms, taip pat trejus metus praleido Rusijos Omsko „Avangard“ komandoje. 

J. Jagras yra rezultatyviausias NHL žaidėjas iš dar tęsiančių karjerą, o pagal per visą karjerą pelnytus taškus (1914 tšk.) nusileidžia tik legendiniam Wayne'ui Gretzky (2857 tšk.). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.