EUROLYGA 2023

Diskvalifikuotas atletas į Pjongčango žaidynes vos nepateko kaip treneris

Noras dalyvauti olimpinėse žaidynėse visuomet būna begalinis, tačiau daugeliui Rusijos atletų, dėl pritaikytų sankcijų buvimą ten teks pamiršti.

 Rusų trenerių, kurie vyks į Pjongčangą sąraše atsidūrė ir diskvalifikuoto asmens pavardė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusų trenerių, kurie vyks į Pjongčangą sąraše atsidūrė ir diskvalifikuoto asmens pavardė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2018, 10:34 PM, atnaujinta Jan 31, 2018, 10:35 PM

Tiesa, nors buvo diskvalifikuotas, į Pjongčangą kaip treneris vos nepateko buvęs skeletono sporto šakos atstovas Sergejus Chudinovas.

Dar visai neseniai Rusijos paskelbtame trenerių sąraše, kurie vyks į Pjongčangą iš viso buvo aštuoniasdešimt pavardžių, tačiau dabar bus viena mažiau. Tarp trenerių buvo ir vienintelis skeletono treneris ir tai atrodytų nieko keista, jei ne vienas faktas.

Tas treneris ir buvo S.Chudinovas.

Jis Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) patvirtintame trenerių sąraše, kurie vyks į žiemos olimpiada buvo įtrauktas, nors dar praėjusių metų lapkritį buvo tarp tų asmenų, kuriems visam laikui buvo uždrausta dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

Bausmės 34-erių rusas susilaukė dėl to, jog buvo priskirtas prie tų, kurie prisidėjo prie Rusijos dopingo skandalų 2014-aisiais. 2010-aisiais jis taip pat dalyvavo žiemos olimpiadoje, kur liko dvyliktas.

Veliau IOC pastebėjo šią klaidą ir rusą išbraukė iš patvirtinto sąrašo, o dėl nesklandumų apkaltino patį Rusijos olimpinį komitetą.

Primename, Rusijai uždrausta dalyvauti Pjongčango olimpinėse žaidynėse, todėl ten nebus daug šios šalies atletų, tačiau 169 sportininkams leista varžytis po neutralia vėliava. Tiesa, jie turėjo praeiti specialias patikras, o ir laimėjus aukso medalį vietoje Rusijos bus grojamas olimpinis himnas.

Be to, jiems bus draudžiama devėti bet kokią aprangą su savo šalies atributika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.