EUROLYGA 2023

Kovoje su dopingu nerimą kelia ir mėginiams paimti skirti buteliukai

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) deda visas pastangas tam, kad Pjongčango olimpinėse žaidynėse būtų išvengta nesklandumų susijusių su dopingu, o dabar jiems susirūpinimą sukėlė buteliukai mėginiams paimti, per kuriuos kilo daug problemų Sočio olimpiadoje prieš ketverius metus.

 IOC susirūpinimą sukėlė dopingo mėginiams imti skirti nuteliukai.<br> Lrytas.lt montažas
 IOC susirūpinimą sukėlė dopingo mėginiams imti skirti nuteliukai.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2018, 2:24 PM

Sunerimti privertė žinios, kad naujieji buteliukai mėginiams paimti turi būdų, kaip gali būti neleistinai atveriami, o tai ir vėl sukeltų problemas, kurios buvo Sočio žiemos olimpiadoje.

Naujieji buteliukai buvo pristatyti visai neseniai, o jų sukūrimo tikslas buvo tas, kad nepasikartotų problemos, kurios buvo Sočyje, kai rusai rado būdą, kaip atidaryti ir sukeisti „nešvarius“ mėginius su tais, kurie nekeltų abejonių.

Gavus informacijos apie tai, kad naujieji mėginiams laikyti skirti įrankiai gali būti lengvai atidaromi rankiniu būdu, kai yra užšaldomi, pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) ėmėsi juos tirti.

IOC oficialiai išreiškė susirūpinimą ir paprašė WADA, kad ši užtikrintų skaidrumą dopingo testavimui Pjongčange. IOC taip pat pabrėžė, kad pilnai pasitki tuo kas daroma ir, kad sprendimas bus rastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų