EUROLYGA 2023

Dzūkijos derbį Lietuvos rankinio lygoje laimėjo alytiškiai

Lietuvos vyrų rankinio lygoje šeštadienį sužaistos vienerios rungtynės. Dzūkijos derbyje santykius tarpusavyje aiškinosi Alytaus „Varsa-Stronglasas“ ir Varėnos „Ūla“. Alytaus rankininkai šventė pergalę rezultatu 39:25 (20:12).

 Rankinis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rankinis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2018, 9:15 PM, atnaujinta Feb 3, 2018, 9:29 PM

Namuose žaidusi Alytaus komanda itin rezultatyvi buvo pirmame rungtynių kėlinyje. Kieta gynyba garsėjantis „Varsos-Stronglaso“ klubas šįkart savo varžovus pranoko būtent puolime.

Per pirmą kėlinį alytiškiai kamuolį į varžovų vartus pasiuntė net 20 kartų ir į pertrauką ilsėtis išėjo pirmaudami 20:12.

Antrame kėlinyje Varėnos rankininkai intrigos sugrąžinti jau neįstengė. Pakiliai žaidžiantys Alytaus rankininkai per antrą kėlinį dar labiau padidino persvarą ir pergalę šventė 39:25.

Praėjusių metų vicečempionai iš Alytaus šiuo metu turi iškovoję 7 pergales ir užima ketvirtą vietą turnyro lentelėje.

„Ūla“ pergalių iškovojusi dar neturi ir vienintelį tašką gavo lygiosiomis sužaidusi su „Utena“. Būtent su Utenos rankininkais varėniškiai dalijasi 8-9 vietomis.

„Rungtynėse mūsų komandos uždavinys buvo gynyba. Kadangi Alytaus rankininkai demonstruoja gražų žaidimą, mes norėjome apsiginti nuo atakų ir greitomis kontratakomis užpulti varžovą. Ne viską pavyko įgyvendinti, tad yra kur tobulėti“, – teigė „Ūlos“ žaidėjas Justas Lynikas.

„Rungtynės buvo šiek tiek lengvesnės negu trečiadienį su praeitų metų čempionais iš Klaipėdos. Džiaugiamės, kad laimėjome Dzūkijos derbį ir svarbiausia, jog aikštelėje ilgesnį laiką galėjo pabūti komandos jaunoji pamaina, kurie tobulino savo įgūdžius“, – po rungtynių kalbėjo „Varsos-Stronglaso“ komandos vyriausiasis treneris Eugenijus Gimbutas.

„Varsa-Stronglasas“: Aurelijus Sabonis 12, Irmantas Asakavičius 7, Nedas Buronko ir Rokas Lastauskas po 5, Gintautas Adamkevičius 4, Tautvydas Petrušauskas 3, Žygimantas Micevičius 2, Dovydas Čepulis 1 įvartis.

„Ūla“: Justas Lynikas 8, Kęstutis Ikasala 7, Rimantas Paleivičius 4, Rolandas Bliznevičius 2, Tomas Valentukevičius, Donatas Leknickas, Taurintas Markiavičius ir Lukas Sužiedėlis po 1 įvartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.